BOHINJ Z VLAKOM / 79,99 €


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA V BOHINJU Z VLAKOM / 79,99 eur
Prihod na železniško postajo v Bohinjski Bistrici / v lastni režiji
Avtobusni prevoz do Bohinjskega jezera in nastanitev
S kanuju po Bohinjskem jezeru, plezanje in abseiling
Kosilo
Adrenalinski park
Odbojka in slackline
Večerja in nastanitev
Druženje ob ognju ali glasbi

Zajtrk
Z vzpenjačo na Vogel in krajši sprehod po Voglu
Izlet do slapu Savice ali sprehod ob jezeru
Kosilo v piceriji ali piknik / doplačilo, po želji
Odhod avtobusa do železniške postaje v Bohinjski Bistrici

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob prihodu vašega vlaka v Bohinjsko Bistrico se bomo dobili na železniški postaji, nato pa bo sledil avtobusni prevoz do našega prenočišča, ki je svojo lokacijo ob Bohinjskem jezeru primerno za mladinske skupine, katerim sproščeno vzdušje, številne aktivnosti, lepota in mir, nadomeščajo popolno udobje modernih hotelov.

Za začetek naše dvo-dnevne pustolovščine se bo ena skupina s kanuji podala na izlet po Bohinjskem jezeru, druga skupina pa bo adrenalin sproščala na težko pričakovanem plezanju in »abseilingu«. A ne skrbite, aktivnosti nista nevarni, saj je varnost naša prva skrb in zato bo zanjo popolnoma poskrbljeno, hkrati pa bo obiskovalcem na voljo tudi naša vrhunska varnostna oprema.

V nadaljevanju se bomo najprej okrepčali z okusnim kosilom, nato pa se bomo podali v adrenalinski park. Razdeljeni po skupinah se bomo podali na 8 m visoki poligon, na katerem bomo pod budnim nadzorom inštruktorjev izvajali vnaprej pripravljene naloge. Program sicer fizično ni zahteven in je povsem varen, a nam bo pošteno pognal adrenalin po žilah. V približno treh urah bomo premagovali strah in testirali svoj pogum pri hoji čez viseče mostove in stopnice, pri vertikalnem spustu čez navpično steno, pri guganju na orjaški gugalnici in še marsikje. Preizkusili pa se bomo lahko tudi na stebru hrabrih ... :)

Pred večerjo bomo odigrali še kakšno igro odbojke, hkrati pa bomo imeli na voljo še nekaj prostega časa za preizkus ravnotežja pri hoji po vrvi. Naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je slackline. Gre za najlonski trak, ki je napet med dvema opornima točkam; ponavadi sta to drevesi. Hoja po traku oz. slacklining je športna dejavnost, ki izboljša ravnotežje na zabaven način in ima številne pozitivne učinke na koncentracijo in ravnotežje. Čeprav je aktivnost videti zelo enostavna, je potrebno kar nekaj vztrajnosti in potrpežljivosti, preden lahko na vrvi naredite več korakov.

Ob dogovorjeni uri se bomo okrepčali z zasluženo večerjo, nato pa bomo večer preživeli ob ognju in ob prijetnem druženju s sošolci, :), po predhodnem dogovoru pa se bomo lahko dogovorili tudi za ples ob zvokih popularne glasbe. :)

Ker bomo po napornem dnevu utrujeni in bomo želeli malo podaljšali spanec, :) bomo slastni zajtrk imeli nekoliko kasneje, nato pa se bomo ob čudovitem Bohinjskem jezeru z avtobusom zapeljali do spodnje postaje vzpenjače na Vogel. Z nihalko se bomo zapeljali na vrh najvišjega smučarskega središča v Triglavskem narodnem parku, in sicer na Vogel, kjer se nam bodo v primeru lepega vremena odprli čudoviti razgledi v samo osrčje narodnega parka. Ob kakšnem planinskem čaju bomo kot na dlani lahko občudovali številne gore Julijskih Alp z najvišjim vrhom Triglavom, pa Bohinjske gore, Bohinjsko jezero ... Ob krajšem sprehodu se bomo prepustili užitkom gorskega zraka, nato pa se bomo počasi vrnili nazaj v dolino. V nadaljevanju se bomo sprehodil še do slapu Savice, ki velja za enega najlepših slapov v Sloveniji (ena ura prijetne hoje). Če si sprehoda do Savice ne boste želeli, se bomo lahko sprehodili ob obrežju jezera.

Ker bo gorski zrak v nas prebudil lakoto, se bomo okrepčali s slastnim kosilom v piceriji (doplačilo, po želji), lahko pa se predhodno tudi dogovorimo in organiziramo čisto pravi piknik. :) Ob dogovorjeni uri nas bo avtobus zapeljal na železniško postajo, kjer se bo naša dvo-dnevna pustolovščina počasi zaključila. Sledil bo le še odhod domov z vlakom.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila in športno obutev, pa na vetrovko, topla oblačila in kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena
79,99 eur na učenca ob prijavi vsaj 45 učencev, po dogovoru lahko izlet organiziramo tudi za manj učencev.

Cena vključuje
Vse aktivnosti, oglede in vstopnine po programu, vodenje oz. spremstvo, organizacijo izleta, kosilo in večerjo, nočitev z zajtrkom v hostlu, avtobusni prevoz na omenjeni relaciji in osnovno nezgodno zavarovanje, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda aktivnosti in cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 45 učencev.
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
> ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, escape room, karting, rafting po Savi Dolinki ali Savi Bohinjki, paintball, zorbing, zip line Planica, spust po jeklenici na Bledu ali v Bohinju, letenje v vetrovniku - bodyflying, adrenalinski in pustolovski park Bled, Čepa, Krvavec, vožnja po poletni drči, poletno sankanje, bag jump, bowling, kopanje v Vodnem parku Bohinj, SUP po Bohinjskem jezeru, kopanje v Blejskem ali Bohinjskem jezeru z našim reševalcem iz vode, plezanje in abseiling, slackline, izlet s kanuji, odbojka na mivki, nogomet, trampolini, animacija, bohinjski Peter Prevc in polet preko svetovnega rekorda, zabavne igre Mal se zjagat, panoramski polet z letalom ...

> OGLEDI: ogled Soteske Vintgar in Blejskega gradu, s pletnami na Blejski otok, z ladjico po Bohinjskem jezeru, izlet na Vogel in do slapu Savice, kolesarski izlet po Bledu ali Bohinju, sprehod po Bledu, obisk Nordijskega centra Planica, Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani ...

> OBROKI NA IZLETU: kosilo, večerja, piknik ali žar v restavraciji, picerija, Mc Donald's.

> VEČERNA ZABAVA: obisk diskoteke + ena brez. pijača, ogled kino predstave, bowling, zabava ob ognju in glasbi. 

Nazaj