ROBINZONSKO ČOLNARJENJE 2 / 36,99 €


ROBINZONSKO ČOLNARJENJE 2 / 36,99 eur
09.00 Prihod v Krajinski park Kolpa
09.30 Čolnarjenje po Kolpi
10.00 Ogled jame Bilpa in vasice iz 18. stol.
13.00 Hoja po vrvi in SUP - le kaj je to?
14.00 Piknik
16.00 Paintball ali kopanje v Dolenjskih Toplicah / doplačilo, po želji
19.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.45. uri se bomo dobili na dogovorjenem mestu v Krajinskem parku Kolpa, kjer nas bodo že čakali inštruktorji čolnarjenja. Najprej si bomo ogledali jamo Bilpa, o kateri je pisal že Valvasor, in če bomo imeli srečo, bomo za začetek naše pustolovščine videli tudi kakšnega spečega netopirja. :) Jama se nahaja pod Bilparsko steno, v kateri je dejansko možno, seveda z malo domišljije, najti približno 20 različnih človeških in živalskih likov. Po krajšem ogledu in pripovedki »Kako je vrag čez Kolpo skočil« bomo najprej dobili navodila inštruktorjev čolnarjenja, nato pa bo vsak dobil še čelado, plavalni jopič, neopremsko obleko, po potrebi tudi vetrovko in raziskovanje najtoplejše slovenske reke se bo lahko pričelo.
Robinzonsko čolnarjenje si bomo popestrili tudi z ogledom skrivnostne vasice na hrvaški strani, kjer se življenje še vedno odvija skorajda čisto tako kot v 18. stoletju. Vasica dejansko nima ceste, a kljub temu tam živijo ljudje, ki so srečni, pa četudi lahko ponudijo le kozarec domačega soka. Edina povezava s svetom je s čolnom na slovensko stran, res pa je, da v vas pride tudi poštar, a le enkrat na teden, pa še to mora prehoditi 2.5 km dolgo pot.
Spust po Kolpi je nezahteven in nenevaren, samo čolnarjenje je pa nekoliko drugačno, kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, počeli marsikaj in se kdaj celo prekucnili v vodo. :)

Ob približno 13.00. uri bomo priveslali na cilj, kjer nas bodo že čakala suha oblačila, nato pa nam bosta pred kosilom oz. piknikom na voljo dve aktivnosti, in sicer hoja po vrvi in SUP - le kaj je to? Verjetno ste že slišali za SUP, a naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je SUP. Gre za šport oz. okrajšavo angleškega poimenovanja stand up paddling, pri katerem stojiš na deski in veslaš. Stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote, ali pa skupaj s prijatelji preprosto tiho drsimo po vodni gladini. Za supanje ne potrebujete predznanja ali posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Takoj, ko boste stopili na SUP desko in poprijeli za veslo, vam bo jasno, zakaj je to danes vse bolj priljubljena aktivnost. :)

Z avtobusom se bomo zapeljali do našega poligona izredno zanimive in zabavne igre paintball (doplačilo, po želji), kjer se bomo ob packanju in ob pogledih na popackane prijatelje pošteno nasmejali. :) Res je, da se pri paintballu med seboj streljamo s posebnimi puškami, vendar vam zagotavljamo, da gre za varen šport. Statistični podatki celo kažejo, da je varnejši od kegljanja, tenisa, plavanja in drugih običajnih športov. Inštruktor paintballa nam bo razložil pravila tekmovanja, preoblekli se bomo v vojaška oblačila, si nadeli zaščitne maske in bojne pripomočke, nato pa se bomo razdelili v dve skupini in igra se bo lahko začela. V tekmovanju in preizkušanju prednosti timskega dela in strategije se bomo morali natančno držati navodil inštruktorja, sicer bomo hitro diskvalificirani iz igre.
Namesto paintballa bi se lahko odločili za kopanje v Dolenjskih Toplicah (doplačilo, po želji). V urah, ki bodo pred nami, se bomo prepustili užitkom bazenov s temperaturo vode od 27°C do 32 °C. Ker je termalna voda vir užitka, se boste v to lahko prepričali tudi sami; številne atrakcije, kot so vodni slapovi, zavese, gejzirji, zračne masaže, notranji in zunanji bazeni ... vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. :)

Ob približno 19.00. uri bomo počasi zaključili naš nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri čolnarjenju kopalke, majico, stare športne copate za v vodo in brisačo, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila in športno obutev, pa na sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena
36,99 eur na učenca ob prijavi vsaj 20 učencev, po dogovoru lahko izlet organiziramo tudi za manj učencev.
Okvirna cena programa z avtobusnim prevozom iz Ljubljane oz. njene okolice je 47 eur na učenca ob prijavi 45 učencev.
* Ob prijavi vsaj 30 učencev na enodnevni izlet po Sloveniji vam priznamo popuste iz našega BON-a ugodnosti. Seveda bomo z veseljem priskočili na pomoč tudi učencem, ki prihajajo iz socialno šibkih družin tudi ob prijavi manj kot 30 učencev na posamezen izlet; naša želja je, da imajo možnost izleta ob zaključku šolskega leta prav vsi otroci. Za višino popusta nas kontaktirajte.
* Predstavitve izletov izvajamo v Ljubljani in njeni okolici ob zanimanju vsaj 30 učencev oz. po dogovoru.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, vodjo poti, inštruktorje, kjer so potrebni, organizacijo izleta, kosilo v obliki piknika in osnovno nezgodno zavarovanje, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda aktivnosti in cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 20 učencev.
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Učenci, ki se bodo želeli udeležiti paintballa, morajo na dan izleta imeti pisno potrdilo svojih staršev; izjavo vam ob prijavi posredujemo mi!

Možnosti oblikovanja lastnega programa
> ŠPORTNE AKTIVNOSTI: paintball, hoja po vrvi, s SUP-i po Kolpi, čolnarjenje po Kolpi, odbojka na mivki in druge športne igre, tekmovanje v lokostrelstvu, kopanje v Dolenjskih Toplicah, bowling ...
> OGLEDI: ogled vasice iz 18. stol., Kostelskega gradu, kovačije Gorše, Mirtoviškega potoka, ribogojnice Knavs, pragozda Krokar, ogled gradu v Ribnici in muzeja suhe robe in čarovništva, rojstne hiše Otona Župančiča v Vinici, Belokranjskega muzeja, Slovenskega gasilskega muzeja v Metliki ....
> OBROKI NA IZLETU: kosilo in večerja v restavraciji, picerija, piknik.

> VEČERNA ZABAVA: obisk diskoteke ali kino predstave, druženje ob pikniku.

Nazaj