Benetke


NEPOZABNE BENETKE
Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja do slovenske obale, kjer nas bo ob 08.00. uri že čakal katamaran »Prince of Venice«. Sledila bo dve in pol urna vožnja v glavno mesto italijanske pokrajine Benečije.
Benetke, ki se raztezajo preko številnih majhnih otokov (kar 118 jih je) v močvirni morski plitvini na zahodni obali severnega dela Jadranskega morja, so danes zagotovo najbolj znano svetovno obmorsko mesto kanalov in mostov. Po prihodu v to čudovito mesto nam bo vodnik najprej razkazal mestne znamenitosti: veličastni trga Sv. Marka z baziliko, ki združuje elemente različnih umetnostnih stilov, Doževo palačo, opevani most »Ponte dei sospir«, okolico mostu »Ponte Rialto«, kjer so Benetke najživahnejše ... ustavili pa se bomo tudi v manjši delavnici, kjer izdelujejo različne izdelke iz slovitega muranskega stekla. Skupaj si bomo ogledali delavnico figur, seveda pa bo kasneje še dovolj prostega časa za nakup kakšnega spominka, fotografiranje ali pa morda za pokušino pravega italijanskega cappuccina, morda pice ...
Ob 17.15
. uri se bomo ob dobri volji s katamaranom počasi začeli vračati proti slovenski obali, kjer nas bo ob 20.00. uri že čakala okusna večerja. Prihod na izhodiščno mesto je predviden v poznih večernih urah.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Cena vključuje: vse vstopnine in oglede po programu, prevoz s katamaranom »Prince of Venice«, večerjo brez pijače, turističnega vodnika ali vodjo poti, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

Na izletu potrebujete: uudobna oblačila, športno obutev in vetrovko, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko.

Odhod: po dogovoru / 1 dan.

Splošno o programu: pri turističnih aranžmajih, kjer je ladja Prince of Venice podizvajalec programa, si podizvajalec v primeru neustreznega vremena, pridržuje pravico odpovedati pogodbo o izletu. Pridružuje si tudi pravico do odpovedi izleta zaradi neustreznega vremena tudi tik pred začetkom izleta z ladjo Prince of Venice. Kot pričetek izleta se šteje ura odhoda, ki je predvidena v skladu s programom. V tem primeru potniku pripada le pravica do vplačanega zneska oziroma do prenosa vplačanega zneska na drug termin. 
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Svetujemo, da si udeleženci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo brezplačno Evropsko kartico zavarovanja. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj