SALZBURG IN RUDNIK SOLI HALLEIN / pošlji povpraševanje


PUSTOLOVŠČINA V HALLEINU / pošlji povpraševanje
Odhod avtobusa in vožnja proti Avstriji
Ogled rudnika soli Hallein
Ogled keltskega naselja
Sprehod po centru mesta Salzburg
Odhod domov po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Odhod avtobusa bo v jutranjih urah iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja v Avstrijo, in sicer mimo Beljaka in po Turski cesti do znamenitega rudnika soli Hallein. V zaščitnih oblekah in z rudarskim vozom se bomo zapeljali v podzemlje in v dobri uri, ki bo pred nami, si bomo dodobra ogledali nepozabni podzemni svet. Sprva bomo dobili prav posebno zaščitno obleko, nato pa bo sledilo težko pričakovano dričanje po lesenem toboganu, ogled podzemnega slanega jezera ...

V nadaljevanju si bomo ogledali znamenito keltsko naselje, nato pa bomo z avtobusom pot nadaljevali do Salzburga, rojstnega mesta velikega umetnika W. A. Mozarta. Skupaj se bomo sprehodili po mestu in si ogledali Mozartov, Rezidenčni in Stolnični trg, se sprehodili mimo samostana Sv. Petra, Festivalne palače ter se po nakupovalni ulici Getreidegasse podali do Mozartove rojstne hiše (po predhodnem dogovoru se lahko dogovorimo tudi za obisk muzeja) ... Z vzpenjačo se bomo lahko povzpeli tudi do trdnjave Hohensalzburg (doplačilo, po želji), kjer se nam bo odprl čudovit pogled na mesto še iz ptičje perspektive.

Po ogledih bomo imeli na voljo nekaj prostega časa, nato pa se bomo ob dogovorjeni uri začeli vračati proti domu. Predviden prihod na izhodiščno mesto je v večernih urah.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila, športno obutev, toplo oblačilo za rudnik soli, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Cena
Pošlji povpraševanje.

Morebitno doplačilo
Kosilo cca. 8 eur, vstopnina v Mozartov muzej 3,50 eur oz. 5 eur, povratna vožnja z vzpenjačo do trdnjave Hohensalzburg 6 eur.

Cena vključuje
Sodobni avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, vstopnino v rudnik soli Hallein, ogled keltskega naselja, vse zunanje oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 45 učencev.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Svetujemo, da si učenci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo Evropsko kartico zavarovanja; dobiti jo je mogoče brezplačno. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini; zavarovanje lahko sklenemo v naši agenciji. 
Prosimo vas, da nam z dopisom posredujete uradne podatke vaše šole, in sicer z nazivom, naslovom, datumom in žigom ter podatkom, koliko učencev se namerava izleta udeležiti. Podatke potrebujemo izključno za potrditev posameznih rezervacij.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Nazaj