Benetke


BENETKE
* Med 13. In 16. stoletjem so bile Benetke samostojna republika in ena najpomembnejših držav v Evropi!
* V Benetkah se nahaja najožja ulica na svetu, ki je široka le 53 centimetrov!
* Benetke obišče kar 18 milijonov turistov letno, natančneje približno 50.000 dnevno!
* Benetke vsakih 100 let potonejo za 20 centimetrov oziroma 2 milimetra na leto!
* Prvotni namen beneških mask ni bil karneval, temveč so si z njimi Benečani ob vsakodnevnih priložnostih zakrivali identiteto!

Benetke niso le mesto na vodi prepleteno s številnimi mostovi, znamenitimi palačami in vsem dobro znanimi beneškimi maskami, temveč tudi mesto od koder izhaja italijanski pozdrav ciao, ki ga uvrščamo med redke besede, ki jih razumemo po celem svetu. Raziščite Benetke v slogu Marca Pola in dopustite, da osvojijo vaša srca, tako kot tamkajšnji najznamenitejši domačin, večni romantik, Casanova. Mesto 117 otokov, ki jih povezuje preko 400 mostov, v sebi skriva tudi dva bisera, in sicer otočka Murano in Burano, ki vas bosta navdušila s svojo čarobnostjo. Prvi je svetovno znan po muranskem steklu, slednji pa se vam bo v spomin vtisnil po svoji barvitosti.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na potovanju imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj