Dunaj


DUNAJ
* Dunajski živalski vrt ni le najstarejši na svetu, temveč tudi najbolj raznovrsten, saj si tam lahko ogledamo preko 700 živalskih vrst!
* Dunaj velja za pasje mesto, saj so naši štirinožni prijatelji dobrodošli tako v restavracijah, kot tudi trgovinah!
* Dunajsko kolo razgleda je najstarejše še delujoče na svetu, saj obiskovalcem ponuja panoramski ogled mesta že kar 121 let!
* Sacher torta je bila povod za odprtje Sacher hotela, kjer jo še danes ročno pečejo. Po svetu letno razpošljejo kar 360.000 tort, za katere porabijo preko 300 ton pekovskega materiala!
* Dunajski zrezek je tako priljubljen, da na Dunaju 9. septembra praznujejo njemu posvečen praznik!

Dunaj - mesto sanj, kot ga je poimenoval Sigmund Freud, preko opevanih znamenitosti, kot so pojoči Dunajski dečki, sladka Sacher torta in lepa modra Donava … pozna ves svet, a da bi ga spoznali zares, moramo ta evropski biser okusiti. Dunaj je poln presenečenj, saj je edina prestolnica, ki proizvaja lastno vino, tam pa so bile prvič izdelane tudi snežne krogle, ki jih občudujemo prav vsi. Ste vedeli, da lahko v dunajskem zabaviščnem parku Prater na enem mestu srečate svoje najljubše osebnosti sveta slavnih, svoje zgodovinske vzornike, športnike in svetovne voditelje? Obiščite jih v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds in jih končno spoznajte; naj sanje postanejo resničnost! Poleg tega se lahko Dunaj pohvali tudi z najbolj obiskano znamenitostjo v celotni Avstriji - palačo Schönbrunn, ki vsako leto vzame dih več kot milijon obiskovalcem. V njeni neposredni bližini pa se bohoti tudi najstarejši in eden najlepših živalskih vrtov na svetu, ki ga vsekakor morate obiskati.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na potovanju imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj