Berlin


BERLIN
Berlin je s 3,5 milijona prebivalcev največje mesto v Nemčiji, hkrati pa velja za eno največjih v Evropi. Med letoma 1949 in 1990 je bilo mesto z 150 km dolgim obzidjem razdeljeno na Vzhodni in Zahodni Berlin, po združitvi Nemčije leta 1990 pa je ponovno postalo prestolnica celotne države. Mesto dandanes ponuja obilico alternativne zabave, za tiste, ki pa radi občudujete arhitekturo, je Berlin zagotovo mesto, ki ga morate obiskati. V zadnjih letih skoraj nikjer v Evropi ni bilo toliko investicij v nove gradnje kot v Berlinu. Berlin je tudi prestolnica drugače mislečih, kjer lahko na vsakem koraku občudujete ulično umetnost. Mesto označujejo tudi kot mesto mladih, ki v nočnih urah zasije v vsem svojem sijaju, v turističnem smislu pa je Berlin celo najhitreje rastoče evropsko mesto.

1. dan: Slovenija - Nürnberg - Berlin
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z dogovorjenega zbirnega mesta podali na pot, ki nas bo vodila čez prelepo avstrijsko pokrajino, vse tja do Nemčije. Čas za oddih si bomo privoščili s postankom v Nürnbergu, kjer se bomo sprehodili po samem centru mesta od Nemškega nacionalnega muzeja, vse do vodnjaka Schönen Brunnen ter si ogledali lepote, kot so denimo cerkve Sv. Lovrenc, Sv. Sebald in Frauenkirche, hišo Alberta Dürerja in se zaužili čudovitega pogleda na grad. V mestu bo čas tudi za kosilo (doplačilo, po želji). Kasneje bomo z vožnjo nadaljevali naprej, mimo Bayreutha, Hofa, Leipziga, vse do čudovitega Berlina. Z avtobusom bomo izkoristili tudi priložnost in se zapeljali mimo olimpijskega stadiona ter si delno ogledali tudi znamenitosti v centru: Reichstag, Aleksandrov trg in še veliko več. Sledila bosta udobna namestitev in večerja.

2. dan: Berlin
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom Berlina. Najprej bomo ponovno izkoristili avtobus, ki nas bo krožno popeljal na ogled še preostalih turističnih znamenitosti: Reichstag, Humboldtova univerza, Alexanderplatz s televizijskim stolpom, Muzejski otok, stolnica, Unter den Linden, kjer boste ob Brandenburških vratih lahko občudovali delo Franka O’Gehryja (DG Bank) in slovito zgradbo 90-tih, hotel Adlon v neohistoricizmu (bratov Patzschke in Klotza), Ku-dam – najbolj znana in živahna ulica v Berlinu in spominsko cerkev. Nato si bomo vzeli čas in obiskali tudi Kant Dreieck - Ludwik Erhard Haus, delo slovitega Nicolasa Grimshawa. Kasneje se bomo skupaj vrnili do našega prenočišča, kjer bomo imeli večerjo.

3. dan: Berlin - Slovenija
Zadnji dan se bomo takoj po zajtrku podali mimo Wannseeja nazaj do Potsdama, kjer je bival Friderik I., bolj znan kot kralj Prusije. Njegov največji ponos je bila mogočna vojska, medtem ko je njegov sin v palačo in njene vrtove raje vabil umetnike. Z zunanje strani si bomo ogledali tudi Cecilienhof, znan predvsem po Stalinu, Trumanu in Churchillu; ti možje so tukaj krojili svetovno zgodovino. Zapeljali se bomo tudi do gradu Sanssouci. Po mirnem sprehodu bo sledila vožnja nazaj proti Sloveniji, med vožnjo pa bodo seveda sledili krajši postanki. Na izhodiščno mesto se bomo vrnili v poznih večernih urah.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj