DEŽELA PETRA KLEPCA / pošlji povpraševanje


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA V DEŽELI PETRA KLEPCA / pošlji povpraševanje
10.00 Prihod v Osilnico
10.30 Orjaška gugalnica ali zip line
12.00 Razne športne igre: odbojka, nogomet ...
13.30 Kosilo
14.30 Rafting po reki Kolpi
18.00 Nastanitev in večerja
20.00 Druženje ob ognju
_ _ _ _
09.00 Zajtrk
10.00 Pustolovski ali adrenalinski park:

- 20 različnih pustolovščin, 20 metrski prosti pad, zip line ...
13.00 Paintball ali kopanje v bazenu / doplačilo, po želji
15.00 Razne športne igre: odbojka, nogomet ...
17.00 Pozno kosilo
18.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 10.00. uri se bomo dobili v Osilnici, nato pa se bomo za začetek naše nepozabne pustolovščine lahko podali na orjaško gugalnico ali pa na premagovanje strahu po nepozabnem zip line-u oz. adrenalinski žičnici. Aktivnosti fizično nista zahtevni in sta povsem varni, a prepričani smo, da vam bo občutek prostega pada krepko pognal adrenalin po žilah. :)
V nadaljevanju bomo imeli nekaj prostega časa za tekmovanje v odbojki, morda v nogometu, nato pa nas bo ob 13.30. uri pričakalo okusno kosilo.
Po kosilu se bomo podali na izlet z rafti po čudoviti Kolpi, ki ima sloves najtoplejše slovenske reke. Spust po reki je nezahteven in nenevaren, a kljub temu bomo premagali kar nekaj brzic 2. in 3. težavnostne stopnje. Vsi učenci, ki se bodo raftinga udeležili, bodo dobili čelado, plavalni jopič, neoprensko obleko, po potrebi pa tudi vetrovko. Sam rafting je nekoliko drugačen, kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, se kdaj celo prekucnili v vodo ... :)
Ker bomo ob 18.00. uri po vsej verjetnosti ponovno lačni, si bomo najprej privoščili okusno večerjo, nato pa se bomo nastanili v našem prenočišču. A našega dneva s tem še ne bo konec, saj se bomo večer preživeli ob ognju in ob prijetnem druženju s sošolci. :) Ob manjšem doplačilu bi se lahko dogovorili tudi za ples ob zvokih popularne glasbe. :) Predlagamo, da s seboj prinesete kakšno zgoščenko oz. CD ali MP3 glasbo po vaših okusih.
Ker bomo po napornem dnevu utrujeni in bomo želeli malo podaljšali spanec, :) bomo slastni zajtrk imeli ob 09.00. uri, nato pa se bomo podali v adrenalinski ali pustolovski park. Za začetek se bomo podali na 8 m visoki poligon, kjer bomo pod budnim nadzorom inštruktorjev izvajali vnaprej pripravljene naloge. Program adrenalinskega parka fizično sicer ni zahteven in je povsem varen, a nam bo pošteno pognal adrenalin po žilah. V približno treh urah bomo tako premagovali strah in testirali svoj pogum pri hoji čez viseče mostove, stopnice in visečo mrežo, pri guganju na orjaški gugalnici ... preizkusili se bomo lahko tudi na stebru hrabrih in še marsikje. Vas je morda že kaj strah? :)
Po predhodnem dogovoru lahko namesto adrenalinskega parka obiščemo pustolovski park. Naj omenimo, da je pustolovski park park doživetij in je zgrajen brez večjih posegov v naravno okolje gozda ter je zato okolju prijazen. Park tako ponuja ekološko ozaveščene pustolovščine za zdravo in zabavno preživljanje prostega časa v naravi, saj so plezalne pustolovščine v gozdu razvrščene tako, da se prilagajajo naravni razporeditvi drevesnih stebel, vej in krošenj.

Ob 13.00. uri nam bosta na voljo dve aktivnosti, in sicer paintball ali kopanje v bazenu (doplačilo, po želji). V primeru, da se boste odločili za paintball, naj omenimo, da je naš poligon paintballa velik kar 50.000 m2 in velja za večjega v Sloveniji. Res je, da se pri paintballu med seboj streljamo s posebnimi puškami in da se bomo ob packanju in ob pogledih na popackane prijatelje pošteno nasmejali, :) vendar vam zagotavljamo, da gre za varen šport. Statistični podatki celo kažejo, da je varnejši od kegljanja, tenisa, plavanja in drugih običajnih športov. Inštruktor paintballa nam bo razložil pravila tekmovanja, preoblekli se bomo v vojaška oblačila, si nadeli zaščitne maske in bojne pripomočke, nato pa se bomo razdelili v dve skupini in igra se bo lahko začela. V tekmovanju in preizkušanju prednosti timskega dela in strategije se bomo morali natančno držati navodil inštruktorja, sicer bomo hitro diskvalificirani iz igre.
V primeru, da si boste želeli kopanja, se bomo sprehodili do bazena, nato pa se bomo v dveh urah, ki bosta pred nami, prepustili vodnim užitkom in raznim igram v vodi.
Pred kosilom bomo imeli na voljo še nekaj prostega časa, nato pa se bomo po kosilu ob približno 18.00. uri prijetno utrujeni počasi odpravili proti domu in tako ob poznih popoldanskih urah zaključili nepozabni izlet v deželi Petra Klepca.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri raftingu kopalke, majico, rezervno obutev za v vodo (stare superge, copati za morje - japonke niso primerne), brisačo in vrečko za mokra oblačila, pri kopanju v bazenu primerno obutev, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila in športno obutev, pa na vetrovko, topla oblačila, sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. Pri paintballu svetujemo dodatne čevlje, vrečko za umazana oblačila in kakšen repelent. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, turističnega vodnika ali vodjo poti, organizacijo izleta, 2x kosilo in 1x večerjo, nočitev z zajtrkom v prenočišču v Osilnici, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Turistična taksa ni vključena v ceno izleta; cca. 2,50 eur na osebo se plača na licu mesta.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, WOOP izzivi, WOOP Fun walls, soba pobega oz. escape room, karting bowling, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, adrenalinski ali pustolovski park, orjaška gugalnica, spust po 130 m dolgi jeklenici, zip line 300 m, plezanje in abseiling, rafting po Kolpi, robinzonsko čolnarjenje, odbojka na mivki in druge športne igre, zabavne igre Petra Klepca, s SUP-i po Kolpi in slackline, kopanje v Čateških, Šmarjeških, Dolenjskih Toplicah ...
* OGLEDI: kostelskega gradu in etnološke zbirke Babičina kuhinja, kovačije Gorše, Mirtoviškega potoka, ribogojnice Knavs, pragozda Krokar, ogled gradu v Ribnici in muzeja suhe robe in čarovništva ...
* OBROKI NA IZLETU: kosilo in večerja v restavraciji, picerija, piknik.
* VEČERNA ZABAVA: druženje ob ognju in glasbi, ogled kino predstave, nočni karting, disco bowling.

Nazaj