BRIONI IN SLOVENSKA OBALA / pošlji povpraševanje


PUSTOLOVŠČINA NA BRIONIH IN SLOVENSKI OBALI / pošlji povpraševanje
Odhod avtobusa in vožnja proti Hrvaški
09.00 Prihod v Fažano
09.30 Ogled Brionov z vlakcem, Bizantinskega castrum-a,
fotografske razstave o Titu ...
13.00 Odhod avtobusa proti Portorožu
15.00 Odbojka na mivki, nogomet ...

16.00 Kopanje v morju in možnost izposoje SUP-ov in pedalinov
- za varnost poskrbi naš reševalec iz vode
18.00 Pica na plaži ali diskoteka / doplačilo, po želji
20.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja proti hrvaški Istri. Pot bo izredno zanimiva, saj je dežela znana kot zeleni vrt na rdeči terra rossi. Po prihodu v Fažano se bomo po krajši plovbi z ladjico podali na Veliki Brion. Obiskali bomo Nacionalni park Brioni, kjer se bomo skupaj z lokalnim vodnikom, in sicer s turističnim vlakcem, delno tudi peš, podali na ogled tega izredno zanimivega otoka, katerega si je Tito izbral za svojo letno rezidenco in si tu ustvaril celo živalski vrt. Skupaj si bomo tako ogledali arheološko najdišče Bizantinski castrum, čigar najdbe pričajo o bogati zgodovini vse od časov antike do Beneške republike, cerkvico Sv. Germana iz 15. stoletja, si ogledali fotografsko razstavo o Titu na Brionih ter razstavo posvečeno zadnjemu lastniku otočja Paulu Kupelwieserju, ki kaže podobo otoka kot mondenega letovišča, obiskali bomo tudi mediteranski vrt ...
Po povratku na celino bomo z avtobusom pot nadaljevali
 proti slovenski obali, in sicer se bomo podali na eno od številnih plaž, kjer se bomo preprosto prepustili sončku, da nas razvaja. :) Hkrati bo na plaži na voljo dovolj prostega časa za kakšen sladoled, tekmovanje v odbojki na mivki, morda v nogometu ..., seveda pa se bomo lahko kopali tudi v morju, saj bo za varnost kopanja poskrbel kar naš reševalec iz vode. Ob manjšem doplačilu nam bodo na voljo tudi pedalini, SUP-i in kajaki, a naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je SUP. Gre za šport oz. okrajšavo angleškega poimenovanja stand up paddling, pri katerem stojiš na deski in veslaš. Stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote, ali pa skupaj s prijatelji preprosto tiho drsimo po vodni gladini. Za supanje ne potrebujete predznanja ali posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Takoj, ko boste stopili na SUP desko in poprijeli za veslo, vam bo jasno, zakaj je to danes vse bolj priljubljena aktivnost. :) Prostega časa za razne športne igre na plaži bo dovolj, a prepričani smo, da nam bo dan poln zabave in doživetij kar prehitro minil.
Ob približno 18.00. uri bomo po vsej verjetnosti že krepko lačni in zato bo sledila okusna večerja, in sicer nam bodo pice dostavili kar na plažo (doplačilo, po želji).
Za zaključek našega nepozabnega dneva bi lahko večer preživeli v diskoteki (doplačilo, po želji), ki bi bila odprta izključno za nas ali pa morda še za kakšen drug razred osnovne šole. Vsak bi dobil eno brezalkoholno pijačo, nato pa bi se v ritmih popularne glasbe vrteli, plesali in se zabavali in tako na zanimiv način zaključili nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta.

Učenci na izletu potrebujejo
Kopalke, brisačo, udobna oblačila in primerno obutev, pa na sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti in oglede po programu, turističnega vodnika, organizacijo izleta, vstopnino za Nacionalni park Brioni, povratno vožnjo z ladjo na Veliki Brion, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. 
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Svetujemo, da si učenci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo Evropsko kartico zavarovanja; dobiti jo je mogoče brezplačno. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini; zavarovanje lahko sklenemo v naši agenciji.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, WOOP izzivi, WOOP fun walls, karting, bowling, glow golf, soba pobega oz. escape room, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, pustolovski park, vožnja s SUP-i, pedalini in kajaki, adrenalinska vožnja s hitrim čolnom - speedboat, vožnja s kavčem in tubami po morju, vodne igre oz. animacija na suhem Get - Wet, odbojka na mivki, nogomet in druge športne igre, animacijske igre na plaži, kopanje v Aquaparku Žusterna ali Laguni Bernardin, kopanje v morju z našim reševalcem iz vode, snorklanje, panoramski polet z letalom, panoramska vožnja z ladjico, vožnja z ladjico s steklenim dnom, party ladjica in kopanje iz ladjice - za varnost poskrbi naš reševalec iz vode ...
* OGLEDI: vožnja s kolesi po Porečanki, ogled Sečoveljskih ali Strunjanskih solin, Luke Koper, vrta kaktusov, akvarija v Piranu, Postojnske jame, Škocjanskih jam, obisk oljarne in Tonine hiše …
* OBROKI NA IZLETU: kosilo ali večerja v restavraciji, lahko tudi zdrav obrok ali žar, picerija, pica na plaži, Mc Donald's, piknik na ladjici.
* VEČERNA ZABAVA: obisk diskoteke, kino, nočni karting, disco bowling s pico, druženje na plaži ob sončnem zahodu in pici.

Nazaj