SAN MARINO IN MIRABILANDIJA / pošlji povpraševanje


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA V SAN MARINU IN V MIRABILANDIJI / pošlji povpraševanje
Odhod avtobusa in vožnja proti San Marinu
Ogled države San Marino ali obisk zabaviščnega parka Mirabilandija že prvi dan
- v tem primeru bi park obiskali dvakrat: prvi in drugi dan
Nastanitev in večerja
Obisk diskoteke / doplačilo, po želji
_ _ _ _
Zajtrk
Različne aktivnosti v zabaviščnem parku Mirabilandija:
- vlak smrti Divertical, Ispeed in Katun
- prosti pad Oil Tower, Discovery, Columbia
- vrtiljak Delirium
- veliko kolo Eurowheel - drugo največje v Evropi
- vodne pustolovščine: Niagara, Rio Bravo, Autosplash ...
- ostale 
pustolovščine: vulkanska pustolovščina na Raratungi, med Majevskim mestom Sian Ka’an, kaskaderske pustolovščine ...
Možnost prehrane v številnih restavracijah v parku ali malica iz nahrbtnika
Odhod domov po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa izpred vaše šole, nato pa bo sledila prijetna vožnja v Italijo. Preko pokrajin Furlanija Julijska krajina in Benečija bomo po približno šestih urah vožnje prispeli v eno najmanjših in najstarejših državic na svetu - San Marino. Sledil bo prijeten sprehod po mestu, kjer si bomo za začetek ogledali vladno palačo, trdnjavo z obzidjem, morda cerkvico Sv. Martina ... nato pa bomo imeli na voljo še nekaj prostega časa za nakup kakšnih spominkov, skupinsko fotografiranje ali pa morda za pokušino prave italijanske pice. :) Namesto ogleda San Marina bi lahko že prvi dan obiskali zabaviščni park Mirabilandija. V tem primeru bi park obiskali dvakrat, in sicer prvi in drugi dan, hkrati pa bi izpustili ogled San Marina.
Ob dogovorjeni uri bomo zapustili prijetno državico in se z avtobusom zapeljali do Riminija, ki slovi po čudoviti, približno 20 km dolgi peščeni plaži ob Jadranskem morju. Seveda se bomo najprej okrepčali z okusno večerjo, nato pa bomo večer preživeli v prijetnem druženju s sošolci. :) Po predhodnem dogovoru se bomo lahko podali tudi v eno od mnogih diskotek (doplačilo, po želji), kjer bi se v ritmih popularne glasbe vrteli, plesali, se zabavali ter tako na najbolj zabaven način zaključili prvi dan naše nepozabne pustolovščine.
Zjutraj se bomo najprej okrepčali z okusnim zajtrkom, nato pa se bomo z avtobusom zapeljali v Mirabilandijo, ki velja za drugi največji zabaviščni park v Italiji. Naj na začetku omenimo, da je Mirabilandija za marsikaterega učenca atraktivnejša od samega Gardalanda.
Prostega časa za preizkus številnih adrenalinskih in vodnih pustolovščin v parku bo dovolj, tako da boste lahko posamezno atrakcijo preizkusili tudi večkrat zaporedoma. Sami boste videli, kaj vam bo pognalo največ adrenalina po žilah. Morda bo to vlak smrti Ispeed s hitrostjo do 120 km/h oz. v 2.2 sekundah od 0 do 100 km/h ali pa morda »rollercoaster« Katun z dolžino proge 1.200 m, s 360 stopinjskimi obrati in s hitrostjo do 110 km/h ter pospeški do 4G? Kaj pa morda spust s čolnom Niagara iz višine 27-ih metrov in s hitrostjo do 70 km/h ali pa prosti pad iz 60 m visokega Discovery-ja? Pa da ne omenjamo slavne hiše strahov Ghostville, pa spust s čolni po brzicah Rio Bravo, ogromnega kolesa Eurowheel, ki je z 90-mi metri drugo največje vrteče kolo v Evropi, pa t. i. policijske šole, kjer se v polurni predstavi predstavijo pravi kaskaderji z raznimi avtomobili, motorji, tovornjaki in celo pravim tankom ..., a najbolje je, da se v to prepričate kar sami. :)
Dan poln zabave in adrenalinskih doživetij nam bo kar prehitro minil in tako se bomo ob dogovorjeni uri z avtobusom začeli vračati proti domu. Po predhodnem dogovoru vam lahko organiziramo še večerjo v piceriji. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

* Po dogovoru vam lahko pripravimo tudi dvodnevno pustolovščino v Mirabilandiji. V tem primeru bi park obiskali dvakrat: prvi in drugi dan.

Učenci na izletu potrebujejo
Kopalke, brisačo, udobna oblačila in športno obutev, pa na sončno kremo ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse zunanje oglede po programu, nočitev z večerjo in zajtrkom v hotelu, vstopnino v zabaviščni park Mirabilandija, turističnega vodnika, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Turistična taksa ni vključena v ceno izleta; cca. 2,50 eur na osebo se plača na licu mesta.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Svetujemo, da si učenci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo Evropsko kartico zavarovanja; dobiti jo je mogoče brezplačno. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini; zavarovanje lahko sklenemo v naši agenciji.
Prosimo vas, da nam z dopisom posredujete uradne podatke vaše šole, in sicer z nazivom, naslovom, datumom in žigom ter podatkom, koliko učencev se namerava izleta udeležiti. Podatke potrebujemo izključno za potrditev rezervacije v Mirabilandiji.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Obisk Mirabilandije ne priporočamo 2. junija, saj je v Italiji na ta dan državni praznik in posledično je v parku velika gneča.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* Možnost kosila v številnih restavracijah v Mirabilandiji ali v piceriji v Sloveniji, obisk diskoteke, ogled mest: Benetke, Padova, Ravena, ogled dirkalne piste Formule 1 v Imoli ...

Nazaj