Ekskurzija po Primorski


KULTURNO - ETNOLOŠKA EKSKURZIJA PO PRIMORSKI
Ogled cerkve Sv. Trojice v Hrastovljah
Vožnja z ladjico
Tradicionalno kosilo ali pica
Ogled Tonine hiše

DALJŠI OPIS EKSKURZIJE
Odhod avtobusa bo v jutranjih urah izpred vaše šole, nato pa se bomo prepustili prijetni vožnji proti Slovenskemu Primorju. Naš prvi postanek bo v manjšem gručastem naselju Hrastovlje, kjer si bomo skupaj z lokalnim vodnikom ogledali znano romansko cerkev iz 13. stoletja posvečeno Sv. Trojici. Cerkev je najbolj znana po svojih slavnih freskah, katere jo uvrščajo v sam vrh zakladnice srednjeveškega stenskega slikarstva v Sloveniji. Pri ogledu cerkvice bomo morali lokalnega vodnika pozorno poslušati, saj bomo le tako lahko pravilno izpolnili vprašanja na delovnem listu.
Našo ekskurzijo bomo nato nadaljevali v Strunjanu, kjer nas bo že čakala ladjica. Sledila bo panoramska vožnja ob slovenski obali. Z morske gladine si bomo ogledali Strunjan, Pacug, Fieso, Piran in Portorož, ki bo hkrati tudi izstopna postaja našega morskega potepanja.
Ker bodo naši želodčki že prazni, se bomo podali na slastno pico, nato pa še na ogled zanimive Tonine hiše, ki je danes preurejena v muzej. Ta izjemni kulturni spomenik je namreč nekdanji mlin in stiskalnica za oljčno olje. Lokalni vodnik nam bo seveda razložil vse podrobnosti o pridelavi oljčnega olja in nam hkrati predstavil tudi različne postopke dela v mlinu. Ker bomo že pred obiskom muzeja prejeli delovne liste, bomo morali tudi tu vodniku pozorno prisluhniti, saj bomo le tako lahko pravilno izpolnili delovne liste. Odhod avtobusa nazaj proti domu bo ob dogovorjeni uri, domov pa se bomo vrnili v popoldanskih urah.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila in vetrovko, svinčnik za izpolnjevanje delovnih listov, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.


Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Splošno o programu
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno zdravstveno izkaznico.

Dodatne možnosti za oblikovanje lastnega programa
* Možnost kosila v piceriji (najboljša pica na slovenski obali) ali pravo tradicionalno kosilo, ogled Pirana in akvarija, ogled Krajinskega parka Sečoveljske soline, Muzeja solinarstva, vrta kaktusov ...

Nazaj