BENETKE S KATAMARANOM / pošlji povpraševanje


PUSTOLOVŠČINA V BENETKAH S KATAMARANOM / pošlji povpraševanje
Odhod avtobusa in vožnja proti slovenski obali
08.00 S katamaranom v Benetke
10.45 Predviden prihod v Benetke
11.00 Ogled Benetk:
- trg Sv. Marka z baziliko
- Doževa palača, most Ponte dei sospir ...

17.15 Odhod katamarana proti Sloveniji
19.45 Predviden prihod katamarana na slovensko obalo
20.00 Obilna večerja na slovenski obali ali diskoteka
21.30 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa izpred vaše šole, nato pa bo sledila prijetna vožnja do slovenske obale, kjer nas bo ob 08.00. uri že čakal katamaran »Prince of Venice«. Sledila bo dve in pol urna vožnja v glavno mesto italijanske pokrajine Benečije.

Benetke, ki se raztezajo preko številnih majhnih otokov (kar 118 jih je) v močvirni morski plitvini na zahodni obali severnega dela Jadranskega morja, so danes zagotovo najbolj znano svetovno obmorsko mesto kanalov in mostov. Po prihodu v to čudovito mesto nam bo vodnik najprej razkazal mestne znamenitosti, kot so veličastni trga Sv. Marka z baziliko, ki združuje elemente različnih umetnostnih stilov, Doževo palačo, opevani most »Ponte dei sospir«, okolico mostu »Ponte Rialto«, kjer so Benetke najživahnejše … ustavili pa se bomo tudi v manjši delavnici, kjer izdelujejo različne izdelke iz slovitega muranskega stekla. Skupaj si bomo ogledali delavnico figur, seveda pa bo kasneje še dovolj prostega časa za nakup kakšnega spominka, fotografiranje ali pa morda za pokušino prave italijanske pice. :)

Ob 17.15. uri se bomo ob dobri volji s katamaranom začeli vračati proti Sloveniji, predviden prihod na slovensko obalo pa je ob 19.45. uri. Ker bomo po celem dnevu verjetno že krepko lačni, nas bo ob 20.00. uri že čakala okusna obilna večerja, a našega dneva s tem še ne bo konec, saj se bomo lahko podali še v diskoteko, ki bi bila odprta izključno za nas ali pa morda še za kakšen drug razred osnovne šole. Vsak bi dobil eno brezalkoholno pijačo, nato pa bi se v ritmih popularne glasbe vrteli, plesali in se zabavali ter tako na najbolj zabaven način zaključili nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta. Sledil bo le še odhod z avtobusom proti domu.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila, športno obutev in vetrovko, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko.


Cena
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Sodobni avtobusni prevoz na omenjeni relaciji (cestnine, parkirnine in ostale pristojbine), vse zunanje oglede po programu, strokovno vodenje in spremstvo, organizacijo izleta, prevoz s katamaranom »Prince of Venice«, obilno večerjo in osnovno nezgodno zavarovanje, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.

Splošno o programu
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja in za rezervacijo vožnje s katamaranom potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, spol, naslov prebivališča, datum in kraj rojstva, državljanstvo ter številko potnega lista ali osebne izkaznice. Potrjujemo, da bomo z osebnimi podatki udeležencev izleta, ravnali v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.
Svetujemo, da si učenci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo Evropsko kartico zavarovanja; dobiti jo je mogoče brezplačno. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini; zavarovanje lahko sklenemo v naši agenciji.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
> Obisk diskoteke, ogled kino predstave, možnost večerje v restavraciji ali v piceriji v Sloveniji, prenočitev na slovenski obali ...

Nazaj