ROBINZONSKO ČOLNARJENJE / pošlji povpraševanje

-
2-DNEVO ROBINZONSKO ČOLNARJENJE / pošlji povpraševanje
09.30 Prihod v Osilnico
10.00 Pustolovski park:
- 20 različnih pustolovščin, 20 metrski prosti pad, zip line ...
13.00 Kosilo
15.30 
Razne športne igre: odbojka, nogomet …
18.00 Nastanitev in večerja
20.00 Druženje ob ognju

_ _ _ _
08.00 Zajtrk
10.00 Prihod v Krajinski park Kolpa
10.30 Čolnarjenje po Kolpi
11.00 Ogled jame Bilpa in vasice iz 18. stol.
15.00 Hoja po vrvi in SUP - le kaj je to?
16.00 Odbojka na mivki, nogomet ...
17.00 Piknik / doplačilo, po želji
18.00 Zaključek ob glasbi na piknik prostoru
19.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.30. uri se bomo dobili v Osilnici, nato pa se bomo za začetek naše nepozabne pustolovščine podali v pustolovski park. Za začetek se bomo razdelili v skupine, nato pa bomo pod budnim nadzorom inštruktorjev izvajali zahtevne naloge. Pustolovski park je park doživetij in je zgrajen brez večjih posegov v naravno okolje gozda ter je zato okolju prijazen. Park tako ponuja ekološko ozaveščene pustolovščine za zdravo in zabavno preživljanje prostega časa v naravi, saj so plezalne pustolovščine v gozdu razvrščene tako, da se prilagajajo naravni razporeditvi drevesnih stebel, vej in krošenj. Program fizično sicer ni zahteven in je povsem varen, vendar smo prepričani, da vam bodo različne pustolovščine v parku, številne zahtevne in plezalne poti po drevesih, drogovih, brveh, t. i. flying fox-i in še bi lahko naštevali, pošteno pognale adrenalin po žilah. :)

V nadaljevanju se bomo sprva okrepčali s slastnim kosilom, nato pa bomo imeli na voljo nekaj prostega časa za kakšno tekmovanje v odbojki, morda v nogometu ...
Ker bomo ob 18.00. uri po vsej verjetnosti ponovno lačni, si bomo najprej privoščili okusno večerjo, nato pa se bomo nastanili v našem prenočišču. A našega dneva s tem še ne bo konec, saj se bomo večer preživeli ob ognju in ob prijetnem druženju s sošolci. :) Ob manjšem doplačilu bi se lahko dogovorili tudi za ples ob zvokih popularne glasbe. :) Predlagamo, da s seboj prinesete kakšno zgoščenko oz. CD ali MP3 glasbo po vaših okusih.
Ker bomo po napornem dnevu utrujeni in bomo želeli malo podaljšali spanec, :) bomo slastni zajtrk imeli ob 08.00. uri, nato pa se bomo z avtobusom zapeljali do Krajinskega parka Kolpa, kjer nas bodo že čakali inštruktorji čolnarjenja. Najprej si bomo ogledali jamo Bilpa, o kateri je pisal že Valvasor, in če bomo imeli srečo, bomo za začetek naše pustolovščine videli tudi kakšnega spečega netopirja. :) Jama se nahaja pod Bilparsko steno, v kateri je dejansko možno, seveda z malo domišljije, najti približno 20 različnih človeških in živalskih likov. Po krajšem ogledu in pripovedki »Kako je vrag čez Kolpo skočil« bomo najprej dobili navodila inštruktorjev čolnarjenja, nato pa bo vsak dobil še čelado, plavalni jopič, neopremsko obleko, po potrebi tudi vetrovko in raziskovanje najtoplejše slovenske reke se bo lahko pričelo.
Robinzonsko čolnarjenje si bomo popestrili tudi z ogledom skrivnostne vasice na hrvaški strani, kjer se življenje še vedno odvija skorajda čisto tako kot v 18. stoletju. Vasica dejansko nima ceste, a kljub temu tam živijo ljudje, ki so srečni, pa četudi lahko ponudijo le kozarec domačega soka. Edina povezava s svetom je s čolnom na slovensko stran, res pa je, da v vas pride tudi poštar, a le enkrat na teden, pa še to mora prehoditi 2.5 km dolgo pot.
Spust po Kolpi je nezahteven in nenevaren, samo čolnarjenje je pa nekoliko drugačno, kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, počeli marsikaj in se kdaj celo prekucnili v vodo. :)
Ob približno 14.30. uri bomo priveslali na cilj, kjer nas bodo že čakala suha oblačila, nato pa bodo pred kosilom oz. piknikom sledile različne športne igre: hoja po vrvi, SUP - le kaj je to?, malo prvenstvo v odbojki na mivki, morda v nogometu ... Če se boste odločili za SUP, naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je SUP. Gre za šport oz. okrajšavo angleškega poimenovanja stand up paddling, pri katerem stojiš na deski in veslaš. Stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote, ali pa skupaj s prijatelji preprosto tiho drsimo po vodni gladini. Za supanje ne potrebujete predznanja ali posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Takoj, ko boste stopili na SUP desko in poprijeli za veslo, vam bo jasno, zakaj je to danes vse bolj priljubljena aktivnost. :)
Ob 17.00. uri se bomo okrepčali s slastnim kosilom v obliki čisto pravega piknika (doplačilo, po želji), nato pa bomo imeli ob ritmih popularne glasbe na voljo še nekaj prostega časa za prijetno druženje s sošolci. :) Ob približno 19.00. uri bomo polni dobre volje počasi zaključili naš nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri raftingu kopalke, majico, stare športne copate za v vodo in brisačo, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila in športno obutev, pa na vetrovko, topla oblačila, sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, vodenje oz. spremstvo, organizacijo izleta, 2x kosilo in 1x večerjo, nočitev z zajtrkom v prenočišču v Osilnici, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Turistična taksa ni vključena v ceno izleta; cca. 2,50 eur na osebo se plača na licu mesta.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: paintball, hoja po vrvi, s SUP-i po Kolpi, čolnarjenje po Kolpi, odbojka na mivki in druge športne igre, tekmovanje v lokostrelstvu, kopanje v Dolenjskih Toplicah, bowling ...
* OGLEDI: ogled vasice iz 18. stol., kostelskega gradu, kovačije Gorše, Mirtoviškega potoka, ribogojnice Knavs, pragozda Krokar, ogled gradu v Ribnici in muzeja suhe robe in čarovništva, rojstne hiše Otona Župančiča v Vinici, Belokranjskega muzeja, Slovenskega gasilskega muzeja v Metliki ....
* OBROKI NA IZLETU: kosilo in večerja v restavraciji, picerija, piknik.
* VEČERNA ZABAVA: druženje ob ognju in glasbi, ogled kino predstave.

Nazaj