BOHINJ / pošlji povpraševanje


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA V BOHINJU / pošlji povpraševanje
09.45 Prihod na Bled
10.00 Rafting po Savi Dolinki
- zakaj z nami na rafting si preberite pri daljšem opisu programa
12.30 Paintball, zip line, animacijske igre
ali poletno sankanje / doplačilo, po želji
15.00 Kosilo oz. dobrote iz žara :)
16.00 Kopanje v Blejskem jezeru in odbojka na mivki, nogomet …
- za varnost pri kopanju poskrbi naš reševalec iz vode
18.00 Nastanitev v Bohinju
19.00 Večerja
21.00 Druženje ob ognju

_ _ _ _
09.00 Zajtrk
10.00 Izlet do slapu Savice ali sprehod ob jezeru
12.00 Kopanje v bazenih Vodnega parka Bohinj ali bowling, lahko tudi BohinjSKI FLY-er - le kaj je to? / doplačilo, po želji
15.00 Pustolovski park
18.30 Zaključek izleta v piceriji - cela pica na učenca
20.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.45. uri se bomo dobili na glavnem blejskem parkirišču, nato pa se bomo skupaj zapeljali na start raftinga po reki Savi Dolinki. Spust po reki je nezahteven in nenevaren, a kljub temu bomo premagali kar nekaj brzic 2. in 3. težavnostne stopnje. Vsak udeleženec raftinga bo pred spustom dobil čelado, plavalni jopič, neoprensko obleko, po potrebi pa tudi vetrovko. Sam rafting bo nekoliko drugačen kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, počeli marsikaj in se kdaj celo prekucnili v vodo. :)  Naj omenimo, da je rafting agencija, s katero sodelujemo, ena prvih tovrstnih agencij, ki se je pojavila v Sloveniji, omenjena agencija pa ima tudi edina v regiji pregledane čolne in opremo od Ministrstva za pomorstvo, kot to določa zakon in kar je pogoj za varno plovbo; naj vas opozorimo, da so ostali izvajalci raftinga mnenja, da to ni potrebno. Druga prednost je tudi, da v programu ponujamo rafting po zgornjem delu Save Dolinke (če vodostaj dopušča), kateri je dosti bolj zanimiv, kot spodnji del. Pri naši agenciji vsi gostje dobijo tudi obleke; pri ostalih ponudnikih je to redko. In na koncu naj omenimo le še to, da imajo pri nas na cilju raftinga, in sicer v rafting centru, vsi možnost uporabe WC-ja in vode, garderobe … in se ne preoblečejo za neko smrekco, kot drugje :) 
Po približno dveh urah bomo priveslali na cilj v Radovljico, kjer nas bodo že čakala suha oblačila. Sledile bodo izredno zanimive in zabavne igre, in sicer paintball, zip line, animacijske igre ali poletno sankanje (doplačilo, po želji). Res je, da se pri paintballu med seboj streljamo s posebnimi puškami, vendar vam zagotavljamo, da gre za varen šport. Statistični podatki celo kažejo, da je varnejši od kegljanja, tenisa, plavanja in drugih običajnih športov. Inštruktor paintballa nam bo razložil pravila tekmovanja, preoblekli se bomo v vojaška oblačila, si nadeli zaščitne maske in bojne pripomočke, nato pa se bomo razdelili v dve skupini in igra se bo lahko začela. Prepričani smo, da se boste ob packanju in pogledih na popackane prijatelje pošteno nasmejali. :) V tekmovanju in preizkušanju prednosti timskega dela in strategije se bomo morali natančno držati navodil inštruktorja, sicer bomo hitro diskvalificirani iz igre.
Podali se bomo lahko tudi na nepozabni zip line, a naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je zip line. Gre za adrenalinski spust po jekleni vrvi med dvema točkama, ki sta med seboj precej oddaljeni. Pa si upate na najdaljši spust v Gorenjski regiji, ki je dolg kar 250 m, visok 25 m in na katerem dosežete hitrost do 40 km/h?
Na voljo vam bodo tudi animacijske igre Mal se zjagat, in sicer gre za igre, ki pripomorejo k boljšemu vzdušju, hkrati pa spodbujajo medsebojno sodelovanje in potrebo po gibanju. Gre za timske igre, kjer so prisotni tekmovalni duh, zabava in obilica smeha. Preizkusili se bomo v tekmovanju v smučeh na travi, vrtenju kola, vlečenju vrvi, skokih v vrečah, štafeti z naročili, tekom v obroču in še v mnogo drugih zabavnih igrah; edino kar boste potreboval sta le dobra volja in nasmeh.
Lahko se boste odločili tudi za poletno sankanje, :) ki se nahaja na Straži pri Bledu. Sankaška proga poteka po zelo atraktivnem terenu in nudi čudovit pogled na Bled in okolico. Prevzeli nas bodo inštruktorji poletnega sankanja, hkrati pa vam zagotavljamo, da vam bo več kot 520 m dolga proga in njena največja dosežena hitrost 40 km/h zagotovo pognala adrenalin po telesih.
Ob 15.00. uri bomo verjetno že zelo lačni in zato se bomo najprej okrepčali z dobrotami iz žara :), nato pa bomo v uri, ki bodo pred nami, odigrali pravo malo prvenstvo v odbojki na mivki, morda nogometu ... seveda pa bo na voljo tudi dovolj prostega časa za kakšen skok v Blejsko jezero, saj bo za varnost poskrbel naš reševalec iz vode. Po predhodnem dogovoru bo tudi možnost, da bi se s tradicionalnimi čolni (pletnami) zapeljali na Blejski otok, kjer vas bo vodnik povabil, da pozvonite na zvon želja. Seveda pa želje prijatelju ne boste smeli zaupati, če ne se vam le-ta ne bo uresničila. :)
Ob 19.00. uri nas bo v Bohinju pričakala večerja, nato pa se bomo nastanili v našem prenočišču, ki je s svojo lokacijo ob jezeru primeren za mladinske skupine, katerim sproščeno vzdušje, številne aktivnosti, lepota in mir, nadomeščajo popolno udobje modernih hotelov. A našega dneva s tem še ne bo konec, saj bomo večer preživeli ob prijetnem druženju s sošolci, in sicer ob ognju na urejenem prostoru pred našim prenočiščem.
Ker bomo po napornem dnevu utrujeni in bomo želeli malo podaljšali spanec, :) bomo slastni zajtrk imeli ob 09.00. uri, nato pa se bomo ob čudovitem Bohinjskem jezeru z avtobusom zapeljali do Ukanca. Sprehodili se bomo do izvira Savice, kjer bom lahko občudovali 78 m visok slap Savica in lepote Triglavskega narodnega parka (ena ura prijetne hoje). Če si sprehoda do Savice ne boste želeli, se bomo lahko sprehodili le ob obrežju jezera.
V urah, ki bodo pred nami, si bomo lahko privoščili kopanje v Vodnem parku Bohinj, morda bowling ali pa nepozabni zipline oz. BohinjSKI Fly-er (doplačilo, po želji). V Vodnem parku Bohinj se bomo lahko prepustili vodnim užitkom in številnim atrakcijam: dva tobogana, divja reka, številne masažne šobe oz. jacuzziji, votline, plezalne stene, manjši otok ... :)
Tisti, ki si kopanja ne boste želeli, se boste lahko podali na bowling. Za začetek boste dobili prav posebno dvoransko obutev, inštruktorji vam bodo podali pomembne napotke in tekmovanje v tej izredno zanimivi in zabavni igri se bo lahko pričelo. Bowling je pravzaprav precej preprosta športna igra, saj kroglo le zalučaš na stezo in podreš čim več kegljev, a kdo jih bo največ? :)
Če se boste morda odločili za t. i. BohinjSKI FLY-er, naj vam za začetek obrazložimo, za kakšno aktivnost sploh gre. Ponujamo vam namreč enkratno doživetje na posebni napravi, ki s pomočjo jeklene vrvi simulira smučarski skok; gre za zipline oz. fly-ing fox, ki je dolg kar 310 m in je neposredno napeljan po skakalnici. Prav vsak, ki si bo želel podoživeti letenje na smučeh, bo dobil prave skakalne smuči, možnost pa je tudi, da se boste po skakalnici popeljali brez smuči. Gre za pravo adrenalinsko poslastico spusta po jeklenici, kjer za varnost poskrbijo naši inštruktorji in vodniki. Pa si upate poleteti preko svetovnega rekorda v smučarskih poletih v dolžini 253,5 m? ;)
Naš izlet bomo nadaljevali z obiskom pustolovskega parka. Razdeljeni po skupinah se bomo podali na 8 m visoki poligon, na katerem bomo pod budnim nadzorom inštruktorjev izvajali zahtevne naloge. Program sicer fizično ni zahteven in je povsem varen, a nam bo pošteno pognal adrenalin po žilah. V približno treh urah bomo premagovali strah in testirali svoj pogum pri hoji čez viseče mostove in stopnice, pri vertikalnem spustu čez navpično steno, pri guganju na orjaški gugalnici in še marsikje. Preizkusili pa se bomo lahko tudi na stebru hrabrih ... :)
Ker bo gorski zrak v nas prebudil lakoto, se bomo na večerjo podali v picerijo, nato pa bomo ob približno 20.00. uri počasi zaključili naš nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri raftingu kopalke, majico, rezervno obutev za v vodo (stare superge, copati za morje - japonke niso primerne), brisačo in vrečko za mokra oblačila, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila in športno obutev, pri kopanju v Vodnem parku Bohinj primerno obutev, pa na vetrovko, topla oblačila, sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. Pri paintballu svetujemo dodatne čevlje, vrečko za umazana oblačila in kakšen repelent. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti, oglede in vstopnine po programu, turističnega vodnika ali vodjo poti, inštruktorje, kjer so potrebni, organizacijo izleta, 2x kosilo in 1x večerjo, nočitev z zajtrkom v hostlu, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Turistična taksa ni vključena v ceno izleta; cca. 2,50 eur na osebo se plača na licu mesta.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, WOOP izzivi, WOOP fun walls, karting, bowling, glow golf, soba pobega oz. escape room, vožnja s SUP-i po Blejskem jezeru, rafting, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, zunanji trampolin park - Fun Park Zaka, pustolovski park, poletno sankanje, kopanje v Vodnem parku Bohinj, kopanje v Blejskem ali Bohinjskem jezeru z našim reševalcem iz vode, plezanje in abseiling, slackline, izlet s kanuji ali ladjico po Bohinjskem jezeru, odbojka na mivki, nogomet, animacija, zipline - 250 m, zipline BohinjSKI FLYer - polet preko svetovnega rekorda, zabavne igre Mal se zjagat, panoramski polet z letalom …
* OGLEDI: ogled Soteske Vintgar in Blejskega gradu, s pletnami na Blejski otok, z ladjico po Bohinjskem jezeru, panoramski polet z letalom, izlet na Vogel in do slapu Savice, kolesarski izlet po Bledu ali Bohinju, sprehod po Bledu, obisk Nordijskega centra Planica, obisk Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani ...
* OBROKI NA IZLETU: kosilo ali večerja v restavraciji, lahko tudi zdrav obrok ali žar, piknik, picerija, Mc Donald's.
* VEČERNA ZABAVA: obisk diskoteke + ena brezalkoholna pijača, nočni karting, ogled kino predstave, disco bowling, druženje ob ognju in glasbi. 

Nazaj