DOLINA REKE SOČE / pošlji povpraševanje


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA V DOLINI REKE SOČE / pošlji povpraševanje
09.30 Prihod na Bled
10.00 Rafting po Savi Dolinki
13.00 Kosilo
15.30 Poletno sankanje po Besni Pehti
17.00 Kopanje v bazenu ali zip line Planica
18.30 Nastanitev v Kranjski Gori
19.00 Večerja v piceriji / cela pica na učenca
_ _ _ _
09.00 Zajtrk
10.30 Krajši sprehod po Vršiču 
12.00 Ogled izvira Soče 
14.30 Obisk Kobariškega muzeja
16.00 Odhod domov ali zaključek s kosilom v restavraciji

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.30. uri se bomo dobili na dogovorjenem mestu, nato pa se bomo skupaj zapeljali na start raftinga po reki Savi Dolinki. Spust po reki je nezahteven in nenevaren, a kljub temu bomo premagali kar nekaj brzic II in III težavnostne stopnje. Vsak udeleženec raftinga bo pred spustom dobil čelado, plavalni jopič, neoprensko obleko, po potrebi pa tudi vetrovko. Sam rafting je nekoliko drugačen, kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, se kdaj celo prekucnili v vodo ... :) Počeli bomo marsikaj, a posebno doživetje bo zagotovo »wave surfing« in skakanje v vodo.


Po približno dveh urah bomo priveslali na cilj v Radovljico, kjer nas bodo že čakala suha oblačila, nato pa se bomo okrepčali z okusnim kosilom.
Z avtobusom bomo naš izlet nadaljevali proti Kranjski Gori, kjer bo sledila prava adrenalinska atrakcija, in sicer poletno sankanje po Besni Pehti. :) Sankaška proga poteka po zelo atraktivnem terenu in nudi čudovit pogled na Kranjsko Goro in okolico. Prevzeli nas bodo inštruktorji poletnega sankanja, hkrati pa vam zagotavljamo, da vam bo 1.500 m dolga proga in njena največja dosežena hitrost (40 km/h) zagotovo pognala adrenalin po telesih.
Ob 17.00. uri se bomo lahko podali na kopanje v vodni park Aqua Larix ali pa na nepozabni zip line po največji skakalnici na svetu v Planici. Naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je zip line. Gre za adrenalinski spust po jekleni vrvi med dvema točkama, ki sta med seboj precej oddaljeni; spektakularni polet je dolg kar 566 m. Ste pripravljeni na najrazburljivejši spust v življenju in prelet planiške velikanke, ki velja za največjo letalnico na svetu? Vabimo vas, da doživite občutke slovenskih orlov in svetovne skakalne elite s pomočjo zip line spusta.
Ob 18.30. uri se bomo nastanili v našem hotelu, nato bo sledila okusna večerja v piceriji. Pred spanjem se bomo lahko podali še na krajši sprehod po enem izmed najbolj turističnih naselij v Sloveniji.
Ker bomo po napornem dnevu utrujeni in bomo želeli malo podaljšali spanec, :) bomo slastni zajtrk imeli ob 09.00. uri, nato pa bomo z avtobusom našo pustolovščino nadaljevali proti Vršiču, se pred tem ustavili še pred Rusko kapelico in prispeli bomo na nadmorsko višino 1.611 m; Vršič velja za najvišji gorski cestni prelaz v Sloveniji. V krajšem, 20 min. sprehodu, se bomo lahko nadihali svežega gorskega zraka, lahko bomo občudovali lepote Triglavskega narodnega parka, hkrati pa boste izvedeli tudi legendo o zlatem kozorogu, ki je nekoč prebival na Triglavu in čuval zaklad. V bližnji planinski koči se bomo lahko okrepčali s pravim planinskim čajem, nato pa nas bo pot vodila proti dolini Trente k izviru naše najlepše reke, Soče. Ogledali si bomo tudi edini slovenski alpski botanični vrt Alpinum Juliana, kjer je na 2.570 m2 veliki površini predstavljenih okoli 1.000 različnih rastlinskih vrst.
Pustolovščino bomo nadaljevali po eni najlepših in najmanj dotaknjenih dolin pri nas, Spodnji Trenti, in sicer vse do Kobarida, kjer se bomo podali v zanimiv Muzej 1. svetovne vonje. Zgodovinski muzej je bil ustanovljen leta 1990 z namenom ohranjanja, raziskovanja in predstavljanja prve svetovne vojne, še posebno soške fronte. Ogled muzeja ponavadi traja uro in pol, hkrati pa vključuje tudi projekcijo 20-minutnega dokumentarnega filma.
Ob približno 16.00. uri bomo počasi zaključili naš nepozabni izlet. Možnost pa je, da se na poti proti domu okrepčamo še s kosilom.

* Pripravimo vam lahko tudi dvodnevno pustolovščino v dolini reke Soče in na slovenski obali.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri raftingu kopalke, majico, rezervno obutev za v vodo (stare superge, copati za morje - japonke niso primerne), brisačo in vrečko za mokra oblačila, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila in športno obutev, pa na vetrovko, topla oblačila, sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti, oglede in vstopnine po programu, turističnega vodnika ali vodjo poti, organizacijo izleta, kosilo in večerjo, nočitev z zajtrkom v prijetnem prenočišču, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, WOOP izzivi, WOOP fun walls, karting, bowling, glow golf, soba pobega oz. escape room, vožnja s SUP-i po Blejskem jezeru, rafting, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, zunanji trampolin park - Fun Park Zaka, pustolovski park, poletno sankanje, kopanje v Vodnem parku Bohinj, kopanje v Blejskem ali Bohinjskem jezeru z našim reševalcem iz vode, plezanje in abseiling, slackline, izlet s kanuji ali ladjico po Bohinjskem jezeru, odbojka na mivki, nogomet, animacija, zipline - 250 m, zipline BohinjSKI FLYer - polet preko svetovnega rekorda, zabavne igre Mal se zjagat, panoramski polet z letalom …
* OGLEDI: ogled Soteske Vintgar in Blejskega gradu, s pletnami na Blejski otok, z ladjico po Bohinjskem jezeru, panoramski polet z letalom, izlet na Vogel in do slapu Savice, kolesarski izlet po Bledu ali Bohinju, sprehod po Bledu, obisk Nordijskega centra Planica, obisk Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, ogled doline Vrat in slapa Peričnik, obisk Kekčeve dežele, ogled Zelencev, ogled edinega slovenskega alpskega botaničnega vrta Alpinum Juliana, z ladjico po Soči ...
* OBROKI NA IZLETU: kosilo, večerja ali žar v restavraciji, piknik, picerija, Mc Donald's.

Nazaj