ROGLA / pošlji povpraševanje


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA NA ROGLI / pošlji povpraševanje
09.30 Prihod na Roglo
10.00 Pot med krošnjami
11.30 Tekmovanje v igranju odbojke
13.00 Kosilo
14.00 Poletno sankanje - 3 vožnje na učenca
16.00 Plezanje na plezalni steni in kopanje v bazenu
18.00 Nastanitev na Rogli in večerja
20.00 Druženje
_ _ _ _
09.00 Zajtrk
10.00 Razne športne igre
12.30 Kosilo v piceriji
14.00 Kopanje v Termah Zreče in odbojka na mivki
17.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.30. uri se bomo dobili na Rogli, nato pa se bomo za začetek naše dvo-dnevne nepozabne pustolovščine podali po Poti med krošnjami. Svoja vrata je Pot med krošnjami Pohorje odprla jeseni leta 2019. Gre za prijetno pot v skupni dolžini kar 1.000 metrov, od katerih je sama pot dolga 560 metrov. Pot, ki ponuja posebno doživetje narave, se začne na tleh na vrhu Rogle, po približno dveh tretjinah poti pa doseže vrh na približno 37 metrov visokem razglednem stolpu. Celotna Pot med krošnjami Pohorje, vključno z razglednim stolpom, ponuja kar 360-stopinjski pogled daleč naokoli.
V nadaljevanju našega izleta se bomo podali na odbojkarsko igrišče, kjer bo sledilo pravo tekmovanje v odbojki. Razdelili se bomo v skupine in tekmovanje se bo lahko pričelo. Naj omenimo, da se bo v igranju odbojke vredno potruditi, saj bo po zaključenem tekmovanju najboljša ekipa nagrajena s praktično nagrado. :)
Ker nas bosta tekmovanje in edinstvena klima Rogle naredila krepko lačne, se bomo najprej podali na okusno kosilo, nato pa bo sledila težko pričakovana atrakcija, in sicer adrenalinsko poletno sankanje Zlodejevo. Če sodite med tiste, ki prisegajo na adrenalinske užitke, potem bo omenjeno sankališče kot nalašč za vas, saj je drveti po njem resnično pravo doživetje. :) Inštruktorji poletnega sankanja nam bodo za začetek razložili nekaj osnovnih pravil, nato pa se bo nepozabno sankanje lahko pričelo (tri vožnje na učenca). Udobne sani so namenjene dvema osebama, a lahko jih bomo vozili tudi sami in prepričani smo, da vam bo vožnja po 1.360 m dolgi vijugasti progi in njena največja dosežena hitrost (40 km/h) zagotovo pognala adrenalin po telesih.
Ko bomo s poletnim sankanjem zaključili, se bomo podali v športno dvorano, kjer se bomo med seboj najprej preizkusili v plezalnih spretnostih, nato pa se bomo podali še v plavalni bazen.
Ker bo dan počasi začel prehajati v večer, se bomo nastanili v našem mladinskem prenočišču na nadmorski višini 1.517 m, ki je s svojo lokacijo primeren za mladinske skupine, katerim sproščeno vzdušje, edinstvena klima, številne aktivnosti, lepota in mir, nadomeščajo popolno udobje modernih hotelov. Ob približno 18.00 uri bo sledila okusna večerja, večer pa bomo preživeli v prijetnem druženju s sošolci. :)
Ker bomo po napornem dnevu utrujeni in bomo želeli malo podaljšali spanec, :) bomo slastni zajtrk imeli ob 09.00. uri, nato pa bomo za dobro jutro odigrali kakšno športno igro, kot npr. badminton, tenis, namizni tenis, nogomet, fitnes ...
Ob približno 12.00. uri se bomo z avtobusom počasi odpravili proti dolini, se na poti ustavil še v piceriji na kosilu, nato pa se bomo prepustili številnim atrakcijam vodnega parka v Termah Zreče. V osmih bazenih s skupno površino 1.600 m2 in temperaturo termalne vode od 27°C do 35°C se bomo nekoliko odpočili po dveh aktivnih dneh, hkrati pa bo med kopanjem še dovolj prostega časa za preizkus hitrih drč in tobogana, t. i. whirlpoola, morda počasne reke ...
Ob približno 17.00. uri se bomo prijetno utrujeni počasi odpravili proti domu, kjer bomo ob poznih popoldanskih urah zaključili naš nepozabni izlet.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri kopanju kopalke, brisačo in primerno obutev, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila, športno obutev, pa na vetrovko, topla oblačila, sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, turističnega vodnika ali vodjo poti, organizacijo izleta, 2x kosilo in večerjo, nočitev z zajtrkom v mladinskem prenočišču na Rogli, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* Pohod do Lovrenških jezer, možnost kosila v piceriji, ogled Žičke kartuzije, pletarstva Kalšek, čebelarstva Žvikart (degustacija), dvorca Trebnik, spominske sobe Hermana Potočnika ...

Nazaj