Ekskurzija po Beli Krajini


NARAVOSLOVNA EKSKURZIJA PO BELI KRAJINI
Čolnarjenje od Radencev do Damlja
Ogled edinega še delujočega mlina na Kolpi
Ogled jame Kobiljače - najdaljša belokranjska jama
Postanek na najjužnejši točki Slovenije
Ogled Krajinskega parka Lahinja

DALJŠI OPIS EKSKURZIJE
Odhod avtobusa bo v jutranjih urah izpred vaše šole, nato pa bo sledila prijetna vožnja do Krajinskega parka Kolpa. Ob dogovorjeni uri nas bodo v vasici Radenci že čakali inštruktorji raftinga, nato pa se bo naš spust po reki Kolpi lahko pričel. Najprej bomo seveda dobili navodila inštruktorjev raftinga, vsak bo dobil še čelado, plavalni jopič, neopremsko obleko, po potrebi tudi vetrovko in raziskovanje najtoplejše slovenske reke se bo lahko pričelo. V približno 13 km spustu od Radencev do Damlja si bomo lahko ogledali še edini delujoči mlin na Kolpi, pa najdaljšo belokranjsko kraško jamo (jama Kobiljača), se ustavili na najjužnejši točki Slovenije ...

Zagotovo sodi neokrnjena narava ob Kolpi med najlepše predele Bele Krajine in v to se boste lahko prepričali tudi sami. Po približno treh urah spusta bomo priveslali do vasice Damelj, kjer nas bo že čakal avtobus s suhimi oblačili, nato pa se bomo zapeljali še v samo osrčje Bele Krajine - do Krajinskega parka Lahinja. Tu nas bo lokalni vodnik popeljal skozi lepo urejen park, nas seznanil z arheološkimi najdbami tega območja in nam razložil, zakaj so leta 1988 celotno območje zavarovali kot krajinski park. Na sprehodu skozi park bomo lahko občudovali vrsto redkih ogroženih rastlinskih in živalskih vrst, lahko bomo kakšno rekli z mlinarjem Klepcem, nato pa se bomo po približno eno urnem ogledu začeli počasi vračati proti domu. Domov bomo prispeli v popoldanskih urah.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri raftingu kopalke, majico, stare športne copate za v vodo in brisačo, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Cena 
Pošlji povpraševanje.

Splošno o programu
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Dodatne možnosti za oblikovanje lastnega programa
* Možnost kosila v piceriji ali pravo tradicionalno kosilo, obisk Krajinskega parka Lahinja ...

Nazaj