Brioni


NEPOZABNI BRIONI
Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja proti hrvaški Istri. Pred prestopom meje bomo imeli krajši postanek za jutranjo kavico, nato pa nas bo pot vodila skozi Istro proti njenemu jugu. Pot bo izredno zanimiva, saj je dežela znana kot zeleni vrt na rdeči terra rossi. Po prihodu v Fažano se bomo po krajši plovbi z ladjico podali na Veliki Brion. Obiskali bomo Nacionalni park Brioni, kjer se bomo skupaj z lokalnim vodnikom, in sicer s turističnim vlakcem, delno tudi peš, podali na ogled tega izredno zanimivega otoka, katerega si je tovariš Tito izbral za svojo letno rezidenco in si tu ustvaril celo živalski vrt. Skupaj si bomo tako ogledali arheološko najdišče Bizantinski castrum, čigar najdbe pričajo o bogati zgodovini vse od časov antike do Beneške republike, cerkvico Sv. Germana iz 15. stoletja, si ogledali fotografsko razstavo o Titu na Brionih ter razstavo posvečeno zadnjemu lastniku otočja Paulu Kupelwieserju, ki kaže podobo otoka kot mondenega letovišča, obiskali bomo tudi mediteranski vrt ...
Po povratku na celino bomo po želji obiskali še Pulj, si tako ogledali še glavne mestne znamenitosti (rimska arena), popoldne pa se bomo počasi začeli vračati proti Sloveniji, kjer si bomo ob doplačilu lahko privoščili še okusno večerjo. Prihod na izhodiščno mesto je predviden v večernih urah.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Cena vključuje: vse vstopnine in oglede po programu, vožnjo z ladjico na Brione, lokalnega vodnika, vodenje in organizacijo izleta ter osnovno nezgodno zavarovanje.

Na izletu potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Odhod: po dogovoru / 1 dan.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Svetujemo, da si udeleženci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo brezplačno Evropsko kartico zavarovanja. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj