DUNAJ / pošlji povpraševanje


PUSTOLOVŠČINA NA DUNAJU / pošlji povpraševanje
Odhod avtobusa in vožnja proti Dunaju
Ogled mestnega središča iz avtobusa - Ring
Ogled najlepših zgradb 20. stoletja: parlament, opera, mestni park,
Hofburg s špansko jahalno šolo in cerkvijo Sv. Avguština, grobnica
Habsburžanov, Plečnikova Zacherlova hiša, katedrala Sv. Štefana ...
Ogled kompleksa Schönbrunn ali ogled najstarejšega živalskega vrta na svetu ali obisk zabaviščnega parka Prater / doplačilo, po želji
Odhod domov po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa izpred vaše šole, nato pa bo sledila prijetna vožnja mimo Gradca v čudovito avstrijsko prestolnico, mesto Dunaj.

Po prihodu v mesto se bomo z avtobusom najprej zapeljali po t. i. dunajskem Ringu, ob katerem se vrstijo najlepše zgradbe 20. stoletja: parlament, opera, mestni park, Hofburg s špansko jahalno šolo in cerkvijo Sv. Avguština, grobnica Habsburžanov in Plečnikova Zacherlova hiša, katedrala Sv. Štefana ..., nato pa se bomo še peš sprehodili po središču mesta in si tako od blizu ogledali še spomenik Marije Terezije, Hofburg, Graben, opero ... Seveda bo v središču mesta na voljo tudi dovolj prostega časa za pokušino ali nakup kakšne Sacher torte. :)

Popoldne se bomo z avtobusom zapeljali do mogočne letne rezidence Habsburžanov - kompleks Schönbrunn, kjer si bomo skupaj z vodnikom ogledali prostrane vrtove, ki obkrožajo sam dvorec. Po želji bomo lahko za dve uri obiskali tudi živalski vrt (doplačilo, po želji), ki slovi kot najstarejši živalski vrt na svetu (stalno obratuje že od daljnega leta 1752). Kot zanimivost naj povemo, da se je leta 1906 v tem živalskem vrtu skotil prvi slon v ujetništvu, hkrati pa si boste lahko med številnimi živalskimi vrstami ogledali tudi pande, ki so tu na izposojo iz Ljudske republike Kitajske. Po želji se bomo lahko namesto ogleda živalskega vrta zapeljali še v zabaviščni park Prater, kjer nam bo na več kot 6 milijonov m2 na voljo približno 250 različnih atrakcij: ogromno kolo s pogledom na Dunaj, vlak smrti, orjaški vrtiljak, pa prost pad in še bi lahko naštevali, a bolje je, da se v to prepričate kar sami. :)

Polni lepih vtisov in dobre volje bomo Dunaj zapustili od dogovorjeni uri, domov pa se bomo vrnili v večernih urah.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Cena
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Sodobni avtobusni prevoz na omenjeni relaciji (cestnine, parkirnine in ostale pristojbine ter dva voznika), vse zunanje oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo izleta ter osnovno nezgodno zavarovanje, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 45 učencev.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Svetujemo, da si učenci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo Evropsko kartico zavarovanja; dobiti jo je mogoče brezplačno. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini; zavarovanje lahko sklenemo v naši agenciji.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
> Obisk živalskega vrta ali zabaviščnega parka Prater, ogled kompleksa Schönbrunn, ogled grobnice Habsburžanov, možnost večerje v piceriji v Sloveniji ...

Nazaj