Barcelona


BARCELONA
* Barcelona je tretje najbolj obiskano mesto v Evropi!
* V Barceloni se nahaja največji nogometni stadion v Evropi; Camp Nou namreč lahko sprejme kar 100.000 obiskovalcev!
* Po glavni ulici v Barceloni se vsako uro sprehodi preko 6000 ljudi!
* Brez moderne tehnologije bi za gradnjo najbolj znane stavbe v Barceloni, in sicer katedrale Sagrada Familia potrebovali kar 200.000 let!
* V Barceloni je kar 68 parkov!

V Katalonski prestolnici je svoj pečat pustil Antoni Gaudi s svojim edinstvenim parkom Güell, ki je bil zgrajen po njegovih načrtih. Očaral vas bo s svojo barvitostjo in neštetimi raznolikimi oblikami, ki so se znašle tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine. Za nogometne navdušence bo še bolj zanimiv pečat, ki ga je v Barceloni pustil Lionel Messi, kralj vsem znanega Camp Nou-a, ki velja za največji nogometni stadion v Evropi. Nad morjem in dolgimi peščenimi plažami se nahaja še ena turistična atrakcija, katere se športni navdušenci zagotovo spominjate, in sicer Olimpijski kompleks, ki je bil prizorišče OI leta 1992. Številni športni objekti so danes turistične atrakcije, spet drugi pa služijo za rekreacijo tamkajšnjih prebivalcev, saj je Barcelona znana po promociji zdravega načina življenja. Bogata in raznolika arhitektura, številni muzeji in galerije, okusna hrana ter zabava na vsakem koraku … so le nekateri izmed razlogov, zakaj tega španskega diamanta enostavno ne smete spregledati.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na potovanju imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj