SLOVENSKA OBALA IN GARDALAND / pošlji povpraševanje


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA NA SLOVENSKI OBALI IN V GARDALANDU / pošlji povpraševanje
09.45 Prihod na obalo
10.00 Kopanje v 
Aquaparku Žusterna ali bowling
14.00 Kosilo v piceriji ali pica na plaži / cela pica na učenca
15.00 Razne športne igre na plaži: odbojka na mivki, nogomet ...
16.00 Kopanje v morju in možnost izposoje SUP-ov in pedalinov
- za varnost poskrbi naš reševalec iz vode
18.00 Nastanitev in večerja
19.00 Diskoteka / doplačilo, po želji
_ _ _ _
Zajtrk in vožnja z avtobusom proti Gardalandu
Različne aktivnosti v zabaviščnem parku Gardaland:
- vlak smrti Shaman, Oblivion, Blue Tornado, Raptor
- prosti pad Space Vertigo
- velika gugalnica Top Spin
- vrtiljak Ikarus, Sequoia Adventure. ..
- vodne pustolovščine: izlet po Afriki Tunga, iskanje starodavnih civilizacij Jungle Rapids, Colorado Boat, Atlantida ...
- pustolovščine v dolini kraljev, na gusarski ladji, v vesolju
Flying Island, v čarobni hiši Magic House, v 4D kinu ...
- novost v letu 2023: Jumanji - The Labyrinth

Možnost prehrane v številnih restavracijah v parku ali malica iz nahrbtnika
17.00 Odhod avtobusa proti Sloveniji

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.45. uri se bomo dobili pri bazenih Aquparka Žusterna v Kopru, nato pa se bomo prepustili užitkom največjega vodnega parka na slovenski obali. Na več kot 1.200 m2 veliki površini nam bodo v zunanjih in notranjih vodnih površinah z morsko in navadno vodo na voljo številne atrakcije: bazen z valovi, bazen s podvodnimi masažami, toboganom, igrali, masažnimi šobami oz. jacuzziji ... :)
Če si kopanja v Aquparku Žusternane boste želeli, se lahko po predhodnem dogovoru zapeljemo na bowling. Za začetek bomo dobili prav posebno dvoransko obutev, inštruktorji nam bodo podali pomembne napotke in tekmovanje v tej zabavni igri se bo lahko pričelo. Bowling je pravzaprav precej preprosta športna igra, saj kroglo le zalučaš na stezo in podreš čim več kegljev, a kdo jih bo največ? :) V uri, ki bo pred nami, bomo med seboj tekmovali, kdo bo naredil največ t. i. strike-ov (zadetkov vseh desetih kegljev) oz. spare-ov (zadetkov preostalih kegljev z drugim metom).
Ker nas bodo številne atrakcije vodnega parka in igranje bowlinga naredile krepko lačne, se bomo najprej podali na kosilo v picerijo, po predhodnem dogovoru pa se lahko dogovorimo, da nam pice pripeljejo kar na plažo. :)
Naš izlet bomo nadaljevali z obiskom portoroške plaže. Za začetek nam bo vodnik pokazal, kje imajo najboljši sladoled na obali, nato pa se bomo preprosto prepustili sončku, da nas razvaja,:) hkrati pa bo na plaži na voljo dovolj prostega časa za tekmovanje v odbojki na mivki, morda v nogometu ... seveda pa se bomo lahko kopali tudi v morju, saj bo za varnost kopanja poskrbel kar naš reševalec iz vode. Ob manjšem doplačilu nam bodo na voljo tudi  pedalini, SUP-i in kajaki, a naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je SUP. Gre za šport oz. okrajšavo angleškega poimenovanja stand up paddling, pri katerem stojiš na deski in veslaš. Stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote, ali pa skupaj s prijatelji preprosto tiho drsimo po vodni gladini. Za supanje ne potrebujete predznanja ali posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Takoj, ko boste stopili na SUP desko in poprijeli za veslo, vam bo jasno, zakaj je to danes vse bolj priljubljena aktivnost. :) Prostega časa za razne športne igre na plaži bo dovolj, a prepričani smo, da nam bo dan poln zabave in doživetij kar prehitro minil.
Ob 18.00. uri se bomo podali do našega prenočišča, ki je s svojo lokacijo primeren za mladinske skupine, katerim sproščeno vzdušje, številne aktivnosti, lepota in mir, nadomeščajo popolno udobje modernih hotelov. Sprva se bomo okrepčali z okusno večerjo, nato pa bo sledila še nepozabna zabava v diskoteki (doplačilo, po želji), ki bo odprta izključno za nas ali pa morda še za kakšen drug razred osnovne šole. Vsak bo dobil eno brezalkoholno pijačo, nato pa se bomo v ritmih popularne glasbe vrteli, plesali in se zabavali ter tako na najbolj zabaven način zaključili nepozabni dan.
Zajtrk bomo imeli v zgodnjih jutranjih urah, nato pa se bomo z avtobusom zapeljali v Italijo. Peljali se bomo preko pokrajin Furlanija Julijska krajina in Benečija, ob približno 09.30. uri pa bomo prispeli v zabaviščni park Gradaland.
Prostega časa za preizkus številnih adrenalinskih in vodnih pustolovščin v parku bo dovolj, tako da boste lahko posamezno atrakcijo preizkusili tudi večkrat zaporedoma. Sami boste videli, kaj vam bo pognalo največ adrenalina po žilah: morda bo to vlak smrti, prosti pad, Colorado boat, Top spin ... morda Raptor ali Oblivion? Zanimivosti zagotovo ne bo zmanjkalo. :) Četudi ste že bili v Gardalandu, boste vedno znova presenečeni, saj zabaviščni park vsako leto obogatijo s številnimi novimi atrakcijami.
Dan poln zabave in adrenalinskih doživetij nam bo kar prehitro minil in tako se bomo ob dogovorjeni uri z avtobusom začeli vračati proti domu, prihod domov pa je predviden v poznih večernih urah.

* Po dogovoru vam lahko pripravimo tudi dvodnevno pustolovščino v Gardalandu. V tem primeru bi park obiskali dvakrat: prvi in drugi dan.

Učenci na izletu potrebujejo
Kopalke, brisačo, udobna oblačila in športno obutev, pri kopanju v Aquaparku Žusterna primerno obutev, pa na sončno kremo ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, vstopnino v zabaviščni park Gardaland, kosilo in večerjo, nočitev z zajtrkom v prenočišču na slovenski obali, turističnega vodnika ali vodjo poti, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Turistična taksa ni vključena v ceno izleta; cca. 2,50 eur na osebo se plača na licu mesta.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Svetujemo, da si učenci kljub sklenitvi našega osnovno nezgodnega zavarovanja, zagotovijo Evropsko kartico zavarovanja; dobiti jo je mogoče brezplačno. Priporočamo tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini; zavarovanje lahko sklenemo v naši agenciji.
Prosimo vas, da nam z dopisom posredujete uradne podatke vaše šole, in sicer z nazivom, naslovom, datumom in žigom ter podatkom, koliko učencev se namerava izleta udeležiti. Podatke potrebujemo izključno za potrditev rezervacije v Gardalandu.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.
Obisk Gardalanda ne priporočamo 2. junija, saj je v Italiji na ta dan državni praznik in posledično je v parku velika gneča.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, WOOP izzivi, WOOP fun walls, karting, bowling, glow golf, soba pobega oz. escape room, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, pustolovski park, vožnja s SUP-i, pedalini in kajaki, adrenalinska vožnja s hitrim čolnom - speedboat, vožnja s kavčem in tubami po morju, vodne igre oz. animacija na suhem Get - Wet, odbojka na mivki, nogomet in druge športne igre, animacijske igre na plaži, kopanje v Aquaparku Žusterna ali Laguni Bernardin, kopanje v morju z našim reševalcem iz vode, snorklanje, panoramski polet z letalom, panoramska vožnja z ladjico, vožnja z ladjico s steklenim dnom, party ladjica in kopanje iz ladjice - za varnost poskrbi naš reševalec iz vode ...
* OGLEDI: vožnja s kolesi po Porečanki, ogled Sečoveljskih ali Strunjanskih solin, Luke Koper, vrta kaktusov, akvarija v Piranu, Postojnske jame, Škocjanskih jam, obisk oljarne in Tonine hiše …
* OBROKI NA IZLETU: kosilo ali večerja v restavraciji, lahko tudi zdrav obrok ali žar, picerija, pica na plaži, Mc Donald's, piknik na ladjici.
* VEČERNA ZABAVA: obisk diskoteke, kino, nočni karting, disco bowling s pico, druženje na plaži ob sončnem zahodu in pici.

Nazaj