München


MÜNCHEN
* München se lahko pohvali z najstarejšim kinom na svetu, ki je svoja vrata odprl že daljnega leta 1906!
* V Münchnu so izumili plastelin, igračo naše mladosti!
* München je edino mesto na svetu, čigar najstarejša stavba ni cerkev ali katedrala, temveč kopalnica iz leta 1260!
* V Münchnu se nahaja sedež slovitega proizvajalca avtomobilov BMW, ki je za samo mesto tako pomembno, da ima svojo poštno številko!
* Izgradnja Allianz arene - domačega nogometnega stadiona ekipe Bayern Munchen je stala kar 300 milijonov evrov!

München vas bo pritegnil z vonjem po svežih bavarskih specialitetah in s številnimi katedralami, ki se bohotijo na znamenitih trgih. Skozi München se razteza tudi zvok BMW-jevih jeklenih konjičkov; posebnost BMW muzeja je, da se lahko v prav vsak razstavni eksponat tudi usedemo in vsaj za trenutek postanemo ponosen lastnik teh nemških jeklenih lepotcev. Nogometni stadion Allianz Arena, ki ga domačini zaradi njegove oblike ljubkovalno imenujejo gumenjak, bo pritegnil tako navijače domačega nogometnega kluba FC Bayern München, kot tudi tiste, ki jih navdušuje arhitektura. München vam bo postregel tudi s temačnim skokom v preteklost - koncentracijskim taboriščem Dachau, ki velja za eno najbolj tragičnih prizorišč druge svetovne vojne.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na potovanju imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj