Toskana


TOSKANA
* Iz Toskane izvira vsem dobro znani Ostržek!
* Po toskanskem vzoru smo pločnike začeli graditi po celotni Evropi!
* Prve italijanske pice iz 18. stoletja so bile zgolj iz testa, brez kakršnihkoli dodatkov in so veljale za hrano revnih, dokler ni nekaj let za tem nastala kreacija »margarita«- pica za kraljeve družine!
* V Toskani počitnikujejo modni oblikovalec, kot npr. Georgio Armani, pevki Jeniffer Lopez in Madonna ter številni drugi svetovno znani obrazi!
* Italijani letno pojedo kar 600 milijonov kilometrov testenin - natančneje s količino pojedenih testenin bi lahko naš planet obkrožili kar 15.000 krat!

Toskana - pokrajina sivke, vina in brezmejnih razgledov, ki je navdušila svetovno znane režiserje in postala kulisa številnih filmov, bo z nešteto znamenitostmi navdušila še tako zahtevne turiste. Zgolj nekatere izmed njih so Firence - prestolnica pokrajine, Napoleonova Elba in poševni stolp v Pisi, ki velja za eno največkrat fotografiranih znamenitosti s strani uporabnikov družabnih omrežij. Kot mojstrovina srednjeveške arhitekture in mednarodni simbol Italije se je stolp znašel tudi na seznamu Unescove svetovne dediščine.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na potovanju imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj