Sarajevo


SARAJEVO
* Sarajevske čevapčiče izdelujejo celo na Floridi, poznajo pa jih v kar 150 državah sveta!
* Če bodoča nevesta v Sarajevu ne zna speči slavnega bureka, ta ni pripravljena na poroko!
* Sarajevo se je uvrstilo med 10 mest, ki jih mora obiskati vsak svetovni popotnik!
* Sarajevo je v zadnjih 100 letih pripadalo kar šestim različnim državam!
* Sarajevo je edina evropska prestolnica, ki v trgovskem centru poleg nakupovanja ponuja tudi zip line!

Sarajevo - olimpijsko mesto s pridihom skrivnostnosti in temačnosti, ki jo boste začutili ob »pobegu« skozi tunel Spasa, pa tudi veselja in zabave, ki ju v bosanski prestolnici nikoli ne manjka. Prepustite se vonju pristne turške kave, sveže pečene baklave in sarajevskih čevapčičev s kajmakom, ki so poznani daleč naokoli, ter izkusite nepozabno bosansko avanturo, polno karizme in gostoljubja. Vse to vas čaka na Baščaršiji, ki jo opisujejo kot zakladnico bosanske zgodovine, kulture in kulinarike v malem. Po njenih ulicah se sprehodi več kot milijon turistov letno, prav vsak izmed njih pa si jo zapomni po njeni edinstvenosti. Športno zgodovinski navdušenci se gotovo spomnite tudi Olimpijskega stadiona „Asima Ferhatovića Hase”, kjer se je odvijala otvoritvena slovesnost zimskih olimpijskih iger leta 1984, katerih gostitelj je bilo Sarajevo. Sarajevčani že od nekdaj radi zahajajo tudi k izviru reke Bosne, prepletenim z brzicami, slapovi, ribniki in otočki, katerega voda velja za eno najbolj zdravih in čistih na tem območju.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na potovanju imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj