Beograd


BEOGRAD

* Beograd je bil zaradi več kot 115 vojn, ki so potekale na njegovem ozemlju, porušen in ponovno zgrajen kar 44 krat!
* Beograd s svojimi temelji v 3. stoletju pred našim štetjem velja za enega najstarejših evropskih mest!
* Pod samim centrom Beograda se nahaja podzemna jama!
* Avalski stolp je zaščitni znak Beograda in dolgo časa je veljal za najvišjo stavbo na Balkanu!
* Muzej letalstva v Beogradu je s 600.000 obiskovalci najbolj obiskan muzej v Srbiji in širši regiji!

Srbsko prestolnico Beograd si lahko najbolje ogledate z znamenitega Avalskega stolpa, ki je nekoč z 205 metri višine veljal za najvišjo zgradbo v bivši Jugoslaviji. Najbolj obiskana beograjska znamenitost je Hiša cvetja, kjer počiva druže Tito, saj jo je v 35 letih od odprtja obiskalo prav toliko milijonov turistov. Za navdušence nad »letečimi konjički« pa je Beograd pripravil tudi tamkajšnji Muzej letalstva, ki se razprostira na kar 6000 kvadratnih metrih, na ogled pa ponuja kar 55 izvirnih letal. S tradicionalno kulinariko, ki navdušuje gurmane po celem svetu, srbska prestolnica ni le najgostoljubnejše mesto na svetu, je enostavno izkušnja, ki jo morate doživeti.

Cena izleta: pošlji povpraševanje.

Na potovanju potrebujete: udobna oblačila in športno obutev, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko.

Splošno o programu: pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov. Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Udeleženci morajo s seboj na potovanju imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj