BOHINJ Z VLAKOM / pošlji povpraševanje


2-DNEVNA PUSTOLOVŠČINA V BOHINJU Z VLAKOM / pošlji povpraševanje
Prihod na železniško postajo v Bohinjski Bistrici / v lastni režiji

Kopanje v Vodnem parku Bohinj ali bowling
Avtobusni prevoz do Bohinjskega jezera in nastanitev
S kanuju po Bohinjskem jezeru, plezanje in abseiling
Kosilo
Odbojka in slackline - le kaj je to?
Večerja in nastanitev
Druženje ob ognju
_ _ _ _
Zajtrk
Z vzpenjačo na Vogel in krajši sprehod po Voglu
Izlet do slapu Savice ali sprehod ob jezeru
Kosilo v obliki piknika / doplačilo, po želji
Odhod avtobusa do železniške postaje v Bohinjski Bistrici

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Po prihodu vašega vlaka v Bohinjsko Bistrico se bom za začetek naše pustolovščine podali na kopanje v Vodni park Bohinj. V urah, ki bodo pred nami, se bomo prepustili vodnim užitkom in številnim atrakcijam parka: dva tobogana, divja reka, številne masažne šobe oz. jacuzziji, votline, plezalne stene, manjši otok ... :)
Tisti, ki si kopanja ne boste želeli, se boste lahko podali na bowling. Za začetek boste dobili prav posebno dvoransko obutev, inštruktorji vam bodo podali pomembne napotke in tekmovanje v tej izredno zanimivi in zabavni igri se bo lahko pričelo. Bowling je pravzaprav precej preprosta športna igra, saj kroglo le zalučaš na stezo in podreš čim več kegljev, a kdo jih bo največ? :)
Sledil bo avtobusni prevoz do našega prenočišča, ki je svojo lokacijo ob Bohinjskem jezeru primerno za mladinske skupine, katerim sproščeno vzdušje, številne aktivnosti, lepota in mir, nadomeščajo popolno udobje modernih hotelov.
V nadaljevanju našega izleta se bo ena skupina s kanuji podala na izlet po Bohinjskem jezeru, druga skupina pa bo adrenalin sproščala na težko pričakovanem plezanju in »abseilingu«. A ne skrbite, aktivnosti nista nevarni, saj je varnost naša prva skrb in zato bo zanjo popolnoma poskrbljeno, hkrati pa bo obiskovalcem na voljo tudi naša vrhunska varnostna oprema.
Ker bomo verjetno že krepko lačni, se bomo najprej okrepčali z okusnim kosilom, nato pa bomo imeli na voljo nekaj prostega časa za razne športne aktivnost, kot so odbojka, morda nogomet, slackline ..., a naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je slackline. Gre za najlonski trak, ki je napet med dvema opornima točkam; ponavadi sta to drevesi. Hoja po traku oz. slacklining je športna dejavnost, ki izboljša ravnotežje na zabaven način in ima številne pozitivne učinke na koncentracijo in ravnotežje. Čeprav je aktivnost videti zelo enostavna, je potrebno kar nekaj vztrajnosti in potrpežljivosti, preden lahko na vrvi naredite več korakov.
Ob dogovorjeni uri se bomo okrepčali z zasluženo večerjo, nato pa bomo večer preživeli ob ognju in ob prijetnem druženju s sošolci. :)
Ker bomo po napornem dnevu utrujeni in bomo želeli malo podaljšali spanec, :) bomo slastni zajtrk imeli nekoliko kasneje, nato pa se bomo ob čudovitem Bohinjskem jezeru z avtobusom zapeljali do spodnje postaje vzpenjače na Vogel. Z nihalko se bomo zapeljali na vrh najvišjega smučarskega središča v Triglavskem narodnem parku, in sicer na Vogel, kjer se nam bodo v primeru lepega vremena odprli čudoviti razgledi v samo osrčje narodnega parka. Ob kakšnem planinskem čaju bomo kot na dlani lahko občudovali številne gore Julijskih Alp z najvišjim vrhom Triglavom, pa Bohinjske gore, Bohinjsko jezero ... Ob krajšem sprehodu se bomo prepustili užitkom gorskega zraka, nato pa se bomo počasi vrnili nazaj v dolino. V nadaljevanju se bomo sprehodil še do slapu Savice, ki velja za enega najlepših slapov v Sloveniji (ena ura prijetne hoje). Če si sprehoda do Savice ne boste želeli, se bomo lahko sprehodili le ob obrežju jezera.
Ker bo gorski zrak v nas zagotovo prebudil lakoto, se bomo v nadaljevanju izleta okrepčali s slastnim kosilom v obliki čisto pravega piknika (doplačilo, po želji), :) nato pa se bomo ob dogovorjeni uri z avtobusom zapeljali na železniško postajo, kjer se bo naša dvo-dnevna pustolovščina počasi zaključila. Sledil bo le še odhod z vlakom domov.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila in športno obutev, pa na vetrovko, topla oblačila in kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
Pošlji povpraševanje.

Cena vključuje
Vse aktivnosti, oglede in vstopnine po programu, turističnega vodnika ali vodjo poti, organizacijo izleta, kosilo in večerjo, nočitev z zajtrkom v hostlu, avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Turistična taksa ni vključena v ceno izleta; cca. 2,50 eur na osebo se plača na licu mesta. Vozovnica za vlak ni vključena v ceno izleta. Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.

Splošno o programu
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno osebno izkaznico ali potni list in zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, WOOP izzivi, WOOP fun walls, karting, bowling, glow golf, soba pobega oz. escape room, vožnja s SUP-i po Blejskem jezeru, rafting, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, zunanji trampolin park - Fun Park Zaka, pustolovski park, poletno sankanje, kopanje v Vodnem parku Bohinj, kopanje v Blejskem ali Bohinjskem jezeru z našim reševalcem iz vode, plezanje in abseiling, slackline, izlet s kanuji ali ladjico po Bohinjskem jezeru, odbojka na mivki, nogomet, animacija, zipline - 250 m, zipline BohinjSKI FLYer - polet preko svetovnega rekorda, zabavne igre Mal se zjagat, panoramski polet z letalom …
* OGLEDI: ogled Soteske Vintgar in Blejskega gradu, s pletnami na Blejski otok, z ladjico po Bohinjskem jezeru, panoramski polet z letalom, izlet na Vogel in do slapu Savice, kolesarski izlet po Bledu ali Bohinju, sprehod po Bledu, obisk Nordijskega centra Planica, obisk Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani ...
* OBROKI NA IZLETU: kosilo ali večerja v restavraciji, lahko tudi zdrav obrok ali žar, piknik, picerija, Mc Donald's.
* VEČERNA ZABAVA: obisk diskoteke + ena brezalkoholna pijača, nočni karting, ogled kino predstave, disco bowling, druženje ob ognju in glasbi. 

Nazaj