Ekskurzija v osrčju Kamniških Alp


NARAVOSLOVNA EKSKURZIJA V OSRČJU KAMNIŠKIH ALP
Odhod z nihalko na Veliko Planino
Ogled pastirskega naselja, Preskarjevega muzeja, jame Vetrnice …
Ogled izvira reke Kamniške Bistrice in soteske Predaselj
Ogled Volčjega Potoka z delovnimi listi

DALJŠI OPIS EKSKURZIJE
Odhod avtobusa bo v jutranjih urah izpred vaše šole, nato pa bo sledila prijetna vožnja do vznožja Velike Planine, kjer nas bo že čakal lokalni turistični vodnik. Za začetek se bomo z nihalko zapeljali na največjo planoto Kamniško-Savinjskih Alp - Velika Planina. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili do pastirskega naselja, ki velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi (približno 40 min. hoje). Naselje je prepoznavno po svoji tradicionalni arhitekturi, hkrati pa je tudi simbol Velike Planine. Po ogledu pastirskega muzeja in predstavitvi tradicionalnih oblačil in običajev pastirjev iz preteklosti, se bomo lahko v planinski koči Zeleni rob privoščili zaslužen počitek s pravo pastirsko malico in planinskim čajem, nato pa se bomo z nihalko vrnili nazaj v dolino Kamniške Bistrice.

Z avtobusom se bomo zapeljali še do izvira reke Kamniške Bistrice, si vmes po želji ogledali še sotesko Predaselj, a s tem našega dneva še ne bo konec. Zapeljali se bomo namreč še do čudovitega arboretuma Volčji Potok in si tako vnaprej ogledali pripravljen program. V arboretumu je približno 3.500 domačih in tujih rastlinskih vrst in v dobri uri, ki bo pred nami, bomo med ogledom izpolnjevali delovne liste, občudovali lepoto narave, spoznavali rastline, razstave cvetja,… nato pa se bomo počasi začeli vračati domov. Predviden prihod domov je v popoldanskih urah.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila, športne copate in vetrovko, svinčnik za izpolnjevanje delovnih listov, pa na kakšen fotoaparat ne pozabiti. Priporočamo toplejša oblačila, v primeru slabega vremena pa tudi dodatno obleko.

Cena
Pošlji povpraševanje.

Splošno o programu
Iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Dodatne možnosti za oblikovanje lastnega programa
* Možnost prave pastirske malice in kosila v piceriji ...

Nazaj