Triglav v dveh dneh


TRIGLAV V DVEH DNEH
Za izhodišče na 2.864 m visokega očaka si bomo izbrali kar Rudno polje na Pokljuki (1.340 m), ker je od tu še najbolj »položna pot« oz. najbolj udoben pristop, če se temu cca. 7 urnemu vzponu na Triglav lahko tako reče. Zagotovo je iz Pokljuke najmanj višinskih metrov vzpona na Triglav, kar nam bo še kako prav prišlo pri samem sestopu, ko bodo že začela škripati kolena.

1. dan: sobota
V soboto zgodaj zjutraj se bomo z avtomobili zapeljali do Rudnega polja na Pokljuki, nato pa se bomo počasi začeli vzpenjati proti Triglavu. Po približno treh urah hoje po prelepih gorskih tratah, bomo prispeli do Vodnikovega doma na Velem polju, nato pa bodo sledile še tri ure vzpona do Staničeve koče na višini 2.332 m. V koči bomo prespali, če pa se bo komu še ljubilo hoditi, bo lahko skočil še na občudovanje sončnega zahoda na Begunjski vrh - 30 min hoje ali pa celo na Cmir - 2 uri hoje. Drugi, ki boste imeli pa dovolj hoje in nošenja nahrbtnikov za ta dan, pa boste lahko sede pred kočo ob kakšnem čaju preprosto občudovali okoliške vrhove.

2. dan: nedelja
Po zgodnjem zajtrku se bomo v vodstvu izkušenega inštruktorja počasi odpravili proti Triglavu (2 uri hoje). Najprej se bomo povzpeli do Malega Triglava, nato pa po samem grebenu še do vrha Triglava. Na vrhu se nam bo (vsaj upajmo) odprl prelep razgled, nato pa bo sledil pravi planinski krst za tiste, ki bodo prvič na Triglavu. Nič hudega vam ne bo v primerjavi z dokaj dolgim sestopom nazaj do Pokljuke, le ta-zadnja vas bo nekaj minut krepko bolela. :) Sledil bo cca. 6-urni sestop nazaj do Rudnega polja na Pokljuki, izlet pa bomo zaključili z zasluženim pivom ali pa kakšno večerjo. Prihod domov je predviden v večernih urah.

Cena: pošlji povpraševanje.

Cena vključuje: strokovno vodenje izkušenega inštruktorja in organizacijo, izposojo plezalnega pasu, čelade in vrvi.

Na izletu potrebujete: dobro planinsko opremo za visokogorje, in sicer planinske čevlje, vetrovko, kapo, rokavice, zaščitna očala in sončno kremo, oblačila za preobleči, kakšno toplo oblačilo, prvo pomoč in kakšno lučko (čelka). Priporočamo še palice, malico in brezalkoholno pijačo, za vse ostalo poskrbimo mi. Hrana, pijača ter prevoz so v lastni režiji.

Odhod: po dogovoru med poletnimi vikendi / 2 dni. Prosimo vas, da se na turo prijavite vsaj 21 dni pred odhodom.

Splošno o programu: tura je fizično zahtevna in je namenjena le tistim z dobro kondicijo. Pohoda se lahko udeležijo vsi, ki so zdravstveno in kondicijsko sposobni: pred prijavo je potrebno oceniti zdravstveno stanje in kondicijsko sposobnost posameznika. Gorski inštruktor lahko varno na vrh vodi le tri osebe hkrati. V primeru šestih udeležencev bi vzpon na vrh opravili v dveh turah.
Minimalno število udeležencev pohoda je tri, maksimum pa šest. V primeru skupine šest ali več oseb se lahko o programu in terminih dogovorimo po vaših željah. Pohod bo izveden, če bodo 21 dni pred pohodom prijavljeni vsaj trije udeleženci.

* Poleg krajših izletov ponujamo tudi daljša potovanja po svetu; popeljemo vas po poti Camino de Compostela, na Islandijo, v Romunijo, Grčijo in Albanijo, Armenijo in Gruzijo, po Transibirski železnici, ob Altaj in Bajkalsko jezero, v Osrednjo Azijo, Pakistan, Kitajsko, Nepal, Tibet, Butan, v Argentino in Čile, Kostariko … in še marsikam … Več o programih tudi na naši internetni strani: Potovanja Lama ...

Življenje je ena sama pustolovščina; hvala, ker jo delite tudi z nami.

Nazaj