NOVO 2023 V PLANICI 1 / 49,99 €

NOVO 2023 V PLANICI 1 / 49,99 eur
09.30 Prihod v Rateče
09.45 Ogled naravnega rezervata Zelenci
11.00 Obisk Muzeja Planica z lokalnim vodnikom
- ogled osrednjega objekta za smučarske teke, razgledne ploščadi in vožnja s sedežnico na vrh letalnice
13.30 Kosilo v restavraciji na Bledu
14.30 Odbojka na mivki, nogomet ...
16.00 Poletno sankanje
18.00 Sprehod ob Blejskem jezeru
19.00 Večerja v Mc Donald's-u, diskoteka ali kino / doplačilo, po želji
21.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.30. uri je predviden prihod v Rateče oz. naravni rezervat Zelenci, ki se nahajajo v občini Kranjska Gora. Zelenci so talni izvir v obliki jezera, ki si ga je utrla reka Sava Dolinka. Globina vode, ki meri približno 2 metra je izrazito zelene barve in zaradi takšne barve so Zelenci dobili tudi ime. Zanimivo dejstvo je, da Zelenci tudi v najbolj mrzlih zimah ne zmrznejo, to pa zato, ker ima jezero na dnu porozno kredo, ki prepušča vodo podtalnico in tvori nekakšne vulkančke; voda ima stalno temperaturo, ki se giblje od 5-6°C. Skupaj se bomo sprehodili po prijetni poti, ki poteka skozi gozd in se nato kmalu razcepi na dva dela. Mi bomo nadaljevali po levi poti, ki nas bo po nekaj nadaljnjih korakih prijetne hoje pripeljala do Zelencev oz. izvira reke Save Dolinke.
V nadaljevanju našega izleta se bomo z avtobusom zapeljali v Planico oz. dolino pod Poncami. Ledeniška dolina je najbolj poznana po smučarskih skakalnicah in v to se boste lahko prepričali tudi sami, saj je v sklopu Nordijskega centra Planica nastalo sedem novih skakalnic s spremljajočimi objekti, hkrati pa se je izvedla tudi obnova letalnice bratov Gorišek; največja letalnica na svetu je že tradicionalno vsako leto na vrsti kot zadnja v sklopu tekmovanj v smučarskih skokih. V osrednjem objektu Nordijskega centra Planica se nahaja Planiški muzej, v katerem je zbrana dediščina slovenskega nordijskega smučanja. Skupaj z lokalnim vodnikom si ga bomo ogledali in tako spoznali junake svetovne skakalne elite, tehnični razvoj skakalnice, opremo, ki se je uporabljala v posameznih obdobjih, se s sedežnico zapeljali na vrh letalnice, zvedeli bomo pa tudi ogromno drugih zanimivosti glede razvoja smučarskih poletov.
Z avtobusom se bomo zapeljali na Bled, kjer se bomo najprej okrepčali z okusnim kosilom, nato pa bomo v bližnjem športnem centru odigrali pravo malo tekmovanje v odbojki na mivki, morda nogometu …
Ob 16.00. uri bo sledila adrenalinska pustolovščina, in sicer poletno sankanje. :) Sankaška proga poteka po zelo atraktivnem terenu in nudi čudovit pogled na Bled in okolico. Prevzeli nas bodo inštruktorji poletnega sankanja, hkrati pa vam zagotavljamo, da vam bo več kot 520 m dolga proga in njena največja dosežena hitrost 40 km/h zagotovo pognala adrenalin po telesih; pa si upate? ;)
Pred odhodom domov se bomo sprehodil še ob Blejskem jezeru, naredili morda kakšno skupinsko fotografijo, za zaključek našega izleta pa se bomo lahko še nekoliko okrepčali v Mc Donald's-u (doplačilo, po želji). Možnost je tudi, da bi večer preživeli v diskoteki (doplačilo, po želji), ki bi bila odprta izključno za nas ali pa morda še za kakšen drug razred osnovne šole. V ritmih popularne glasbe bi se vrteli, plesali, se zabavali in tako na zanimiv način zaključili nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta. Možnost je tudi, da bi si v večernih urah v Kranju ogledali kakšen avanturistični film.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila in športno obutev, v primeru slabega vremena pa priporočamo vetrovko in dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena
49,99 eur na učenca ob prijavi vsaj 20 učencev, po dogovoru lahko izlet organiziramo tudi za manj učencev.
Okvirna cena programa z avtobusnim prevozom iz Ljubljane oz. njene okolice je 64 eur na učenca ob prijavi 45 učencev.
Ob prijavi vsaj 30 učencev na enodnevni izlet po Sloveniji vam priznamo popuste iz našega BON-a ugodnosti; za višino popustov nas kontaktirajte. Seveda bomo z veseljem priskočili na pomoč učencem iz socialno šibkih družin tudi ob prijavi manj kot 30 učencev na posamezen izlet. Naša želja je, da imajo možnost izleta ob zaključku šolskega leta prav vsi učenci.

Cena vključuje
Vse aktivnosti, oglede in vstopnine po programu, vodenje oz. spremstvo, lokalnega vodnika v Planici, inštruktorje, kjer so potrebni, organizacijo izleta, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Avtobusni prevoz ni vključen v ceno izleta; iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda aktivnosti in cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 20 učencev.
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, izzivi, karting, bowling, glow golf, escape room, SUP, rafting, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, pustolovski park, poletno sankanje, kopanje v Vodnem parku Bohinj, kopanje v Blejskem ali Bohinjskem jezeru z našim reševalcem iz vode, plezanje in abseiling, slackline, izlet s kanuji ali ladjico po Bohinjskem jezeru, odbojka na mivki, nogomet, trampolini, animacija, zipline - 250 m, zipline BohinjSKI FLYer - polet preko svetovnega rekorda, zabavne igre Mal se zjagat, panoramski polet z letalom …
* OGLEDI: ogled Soteske Vintgar in Blejskega gradu, s pletnami na Blejski otok, z ladjico po Bohinjskem jezeru, panoramski polet z letalom, izlet na Vogel in do slapu Savice, kolesarski izlet po Bledu ali Bohinju, sprehod po Bledu, obisk Nordijskega centra Planica, obisk Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani ...
* OBROKI NA IZLETU: kosilo ali večerja v restavraciji, lahko tudi zdrav obrok ali žar, piknik, picerija, Mc Donald's.
* VEČERNA ZABAVA: obisk diskoteke + ena brezalkoholna pijača, nočni karting, ogled kino predstave, disco bowling, druženje ob ognju in glasbi. 

Nazaj