PETER KLEPEC 2 / 46,99 €


PUSTOLOVŠČINA V DEŽELI PETRA KLEPCA 2 / 46,99 eur
10.00 Prihod v Osilnico
10.30 Pustolovski ali adrenalinski park:
- 20 različnih pustolovščin
- 20 metrski prosti pad
zip line ...
13.30 Kosilo v restavraciji
15.00 Rafting po Kolpi ali paintball / doplačilo, po želji
17.30 Športne igre: odbojka, nogomet ...
19.00 Piknik in druženje ob ognju
20.30 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 10.00. uri se bomo dobili v Osilnici, nato pa se bomo za začetek naše nepozabne pustolovščine podali na 8 m visoki poligon, kjer bomo pod budnim nadzorom inštruktorjev izvajali vnaprej pripravljene naloge. Program adrenalinskega parka fizično sicer ni zahteven in je povsem varen, a nam bo pošteno pognal adrenalin po žilah. V približno treh urah bomo tako premagovali strah in testirali svoj pogum pri hoji čez viseče mostove, stopnice in visečo mrežo, pri guganju na orjaški gugalnici ... preizkusili se bomo lahko tudi na stebru hrabrih in še marsikje. Vas je morda že kaj strah? :)
Po predhodnem dogovoru lahko namesto adrenalinskega parka obiščemo pustolovski park. Naj omenimo, da je pustolovski park park doživetij in je zgrajen brez večjih posegov v naravno okolje gozda ter je zato okolju prijazen. Park tako ponuja ekološko ozaveščene pustolovščine za zdravo in zabavno preživljanje prostega časa v naravi, saj so plezalne pustolovščine v gozdu razvrščene tako, da se prilagajajo naravni razporeditvi drevesnih stebel, vej in krošenj.
 
Ob 13.30. uri se bomo najprej okrepčali s slastnim kosilom, nato pa nam bosta na voljo izlet z rafti po čudoviti Kolpi, ki ima sloves najtoplejše slovenske reke, ali pa paintball (doplačilo, po želji). Če se boste odločili za spust po reki, naj omenimo, da je spust nezahteven in nenevaren, a kljub temu bomo premagali kar nekaj brzic 2. in 3. težavnostne stopnje. Vsi učenci, ki se bodo raftinga udeležili, bodo dobili čelado, plavalni jopič, neoprensko obleko, po potrebi pa tudi vetrovko. Sam rafting je nekoliko drugačen, kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, se kdaj celo prekucnili v vodo ... :)
V primeru, da se boste odločili za paintball, naj omenimo, da je naš poligon paintballa velik kar 50.000 m2 in velja za večjega v Sloveniji. Res je, da se pri paintballu med seboj streljamo s posebnimi puškami in da se bomo ob packanju in ob pogledih na popackane prijatelje pošteno nasmejali, :) vendar vam zagotavljamo, da gre za varen šport. Statistični podatki celo kažejo, da je varnejši od kegljanja, tenisa, plavanja in drugih običajnih športov. Inštruktor paintballa nam bo razložil pravila tekmovanja, preoblekli se bomo v vojaška oblačila, si nadeli zaščitne maske in bojne pripomočke, nato pa se bomo razdelili v dve skupini in igra se bo lahko začela. V tekmovanju in preizkušanju prednosti timskega dela in strategije se bomo morali natančno držati navodil inštruktorja, sicer bomo hitro diskvalificirani iz igre.
Po približno dve urnem raftingu bomo priveslali na cilj, kjer nas bodo že čakala suha oblačila, nato pa bomo ob približno 17.00. uri v našem športnem centru odigrali kakšno odbojko, morda nogomet ... ob 19.00. uri pa nas bo že čakal slastni piknik. Večer bomo preživeli ob ognju in druženju s sošolci, po predhodnem dogovoru pa se lahko dogovorimo tudi za ples ob zvokih popularne glasbe. :) Predlagamo, da s seboj prinesete kakšno zgoščenko oz. CD ali MP3 glasbo po vaših okusih.
Ob dogovorjeni uri se bomo polni dobre volje počasi začeli vračati proti domu.

Učenci na izletu potrebujejo
Udobna oblačila, športno obutev in kakšno toplo oblačilo, pri raftingu kopalke, majico, rezervno obutev za v vodo (stare superge, copati za morje - japonke niso primerne), brisačo in vrečko za mokra oblačila, pri paintballu pa dodatne čevlje, vrečko za umazana oblačila in kakšen repelent. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
46,99 eur na učenca ob prijavi vsaj 20 učencev, po dogovoru lahko izlet organiziramo tudi za manj učencev.
Okvirna cena programa z avtobusnim prevozom iz Ljubljane oz. njene okolice je 62 eur na učenca ob prijavi 45 učencev.
Ob prijavi vsaj 30 učencev na enodnevni izlet po Sloveniji vam priznamo popuste iz našega BON-a ugodnosti; za višino popustov nas kontaktirajte. Seveda bomo z veseljem priskočili na pomoč učencem iz socialno šibkih družin tudi ob prijavi manj kot 30 učencev na posamezen izlet. Naša želja je, da imajo možnost izleta ob zaključku šolskega leta prav vsi učenci.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, turističnega vodnika ali vodjo poti, inštruktorje, kjer so potrebni, organizacijo izleta, kosilo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Avtobusni prevoz ni vključen v ceno izleta; iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda aktivnosti in cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 20 učencev.
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: WOOP trampolin park, WOOP izzivi, WOOP Fun walls, soba pobega oz. escape room, karting bowling, paintball, laser tag - paintball, ki ne boli, adrenalinski ali pustolovski park, orjaška gugalnica, spust po 130 m dolgi jeklenici, zip line 300 m, plezanje in abseiling, rafting po Kolpi, robinzonsko čolnarjenje, odbojka na mivki in druge športne igre, zabavne igre Petra Klepca, s SUP-i po Kolpi in slackline, kopanje v Čateških, Šmarjeških, Dolenjskih Toplicah ...
* OGLEDI: kostelskega gradu in etnološke zbirke Babičina kuhinja, kovačije Gorše, Mirtoviškega potoka, ribogojnice Knavs, pragozda Krokar, ogled gradu v Ribnici in muzeja suhe robe in čarovništva ...
* OBROKI NA IZLETU: kosilo in večerja v restavraciji, picerija, piknik.
* VEČERNA ZABAVA: druženje ob ognju in glasbi, ogled kino predstave, nočni karting, disco bowling.

Nazaj