ROBINZONSKO ČOLNARJENJE 1 / 34,99 €


ROBINZONSKO ČOLNARJENJE 1 / 34,99 eur
09.00 Prihod na dogovorjeno mesto
09.15 Zunanji ogled jame Bilpa
10.00 Čolnarjenje po Kolpi - zakaj z nami na čolnarjenje; 
preberete si lahko pri daljšem opisu programa
14.00 Hoja po vrvi in vožnja s SUP-i - le kaj je to? ;)
15.00 Odbojka na mivki, nogomet ...
16.30 Piknik / doplačilo, po želji
17.00 Druženje ob glasbi na piknik prostoru
18.30 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 09.00. uri se bomo dobili na dogovorjenem mestu blizu kraja Fara, kjer nas bodo že čakali inštruktorji čolnarjenja. Najprej si bomo od zunaj ogledali jamo Bilpa, o kateri je pisal že Valvasor, in če bomo imeli srečo, bomo za začetek naše pustolovščine videli tudi kakšnega spečega netopirja. :) Jama se nahaja pod Bilparsko steno, v kateri je dejansko možno, seveda z malo domišljije, najti približno 20 različnih človeških in živalskih likov.
Po krajšem ogledu in pripovedki »Kako je vrag čez Kolpo skočil« bomo najprej dobili navodila inštruktorjev čolnarjenja, nato pa bo vsak dobil še čelado, plavalni jopič, neopremsko obleko, po potrebi tudi vetrovko in raziskovanje najtoplejše slovenske reke se bo lahko pričelo. Spust po Kolpi je nezahteven in nenevaren, samo čolnarjenje je pa nekoliko drugačno, kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, počeli marsikaj in se kdaj celo prekucnili v vodo. :) Kolpa velja za prijazno reko, ki je namenjena predvsem ljubiteljem narave in mirnih, nenevarnih rek. Je ena najtoplejših rek Evrope in je edina evropska reka, kjer se po vsem toku reke vidi dno reke in značilni prod (ni zamuljena reka). Izbrani del reke za čolnarjenje - rafting je izbran posebej za otroke, učence in tiste, ki se prvič spoznajo s tako dogodivščino. Od meseca maja do oktobra je Kolpa ponavadi za kopati, se hitro segreje, v poletnih mesecih pa doseže tudi do 28 stopinj. Naša aktivnost je vodena, odsek reke pa je izbran tako, da ni nevarnih brzic, pa tudi prehodi prek jezov so tam, kjer je varno - za kar poskrbijo naši vodniki in reševalci iz divjih vod. Agencija, s katero sodelujemo, tovrstne izlete organizira že od leta 1995 in so pionirji raftinga v dolini Kolpe, letno pa prepeljejo veliko število učencev (cca. 2000), naenkrat lahko popeljejo tudi do 200 učencev. Agencija ima zagotovljene vse potrebne licence, oprema je redno pregledana, vsi gostje pa so tudi zavarovani, tako kot nalaga zakon v Sloveniji. Sama Poljanska dolina ob Kolpi je zagotovo skriti biser Slovenije, ki je številnim obiskovalcem malo poznana in skrivnostna.
Ob približno 13.30. uri bomo priveslali na cilj, kjer nas bodo že čakala suha oblačila, nato pa bodo pred kosilom oz. piknikom sledile različne športne igre: hoja po vrvi, SUP - le kaj je to?, malo prvenstvo v odbojki na mivki, morda v nogometu ... Verjetno ste že slišali za SUP, a naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je SUP. Gre za šport oz. okrajšavo angleškega poimenovanja stand up paddling, pri katerem stojiš na deski in veslaš. Stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote, ali pa skupaj s prijatelji preprosto tiho drsimo po vodni gladini. Za supanje ne potrebujete predznanja ali posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Takoj, ko boste stopili na SUP desko in poprijeli za veslo, vam bo jasno, zakaj je to danes vse bolj priljubljena aktivnost. :)
Ob 16.30. uri se bomo okrepčali s slastnim kosilom v obliki čisto pravega piknika (doplačilo, po želji), nato pa bomo imeli ob ritmih popularne glasbe na voljo še nekaj prostega časa za prijetno druženje s sošolci. :)
Ob približno 18.30. uri bomo polni dobre volje počasi zaključili naš nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta. 

Učenci na izletu potrebujejo
Pri čolnarjenju kopalke, majico, rezervno obutev za v vodo (stare superge, copati za morje - japonke niso primerne), brisačo in vrečko za mokra oblačila, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila in športno obutev, pa na sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena izleta
34,99 eur na učenca ob prijavi vsaj 20 učencev, po dogovoru lahko izlet organiziramo tudi za manj učencev.
Okvirna cena programa z avtobusnim prevozom iz Ljubljane oz. njene okolice je 50 eur na učenca ob prijavi 45 učencev.
Ob prijavi vsaj 30 učencev na enodnevni izlet po Sloveniji vam priznamo popuste iz našega BON-a ugodnosti; za višino popustov nas kontaktirajte. Seveda bomo z veseljem priskočili na pomoč učencem iz socialno šibkih družin tudi ob prijavi manj kot 30 učencev na posamezen izlet. Naša želja je, da imajo možnost izleta ob zaključku šolskega leta prav vsi učenci.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, inštruktorje, kjer so potrebni, turističnega vodnika ali vodjo poti, organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative.
Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Avtobusni prevoz ni vključen v ceno izleta; iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda aktivnosti in cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 20 učencev.
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Udeleženci morajo s seboj na izletu imeti veljavno zdravstveno izkaznico.
Za določene aktivnosti prosimo starše za podpis izjav, da so otroci seznanjeni z varnostjo posamezne aktivnosti; izjave vam ob prijavi na program posredujemo mi.

Možnosti oblikovanja lastnega programa
* ŠPORTNE AKTIVNOSTI: paintball, hoja po vrvi, s SUP-i po Kolpi, čolnarjenje po Kolpi, odbojka na mivki in druge športne igre, tekmovanje v lokostrelstvu, kopanje v Dolenjskih Toplicah, bowling ...
* OGLEDI: kostelskega gradu in etnološke zbirke Babičina kuhinja, kovačije Gorše, Mirtoviškega potoka, ribogojnice Knavs, pragozda Krokar, ogled gradu v Ribnici in muzeja suhe robe in čarovništva, rojstne hiše Otona Župančiča v Vinici, Belokranjskega muzeja, Slovenskega gasilskega muzeja v Metliki ....
* OBROKI NA IZLETU: kosilo in večerja v restavraciji, picerija, piknik.
* VEČERNA ZABAVA: druženje ob ognju in glasbi, ogled kino predstave.

Nazaj