ROBINZONSKO ČOLNARJENJE 2 / 38,99 €


ROBINZONSKO ČOLNARJENJE 2 / 38,99 eur
08.00 Prihod v Ljubljano
08.15 Karting ali ob manjšem doplačilu WOOP trampolin park ali escape room ali paintball
11.00 Prihod v Krajinski park Kolpa
11.30 Čolnarjenje po Kolpi
15.00 Hoja po vrvi in SUP - le kaj je to?
16.30 Piknik / doplačilo, po želji
18.00 Druženje ob glasbi na piknik prostoru
19.00 Odhod domov oz. po dogovoru

DALJŠI OPIS PUSTOLOVŠČINE
Ob 08.00. uri se bomo dobili na dogovorjenem mestu v Ljubljani, nato pa se bomo za začetek naše pustolovščine podali na karting, kjer nam bodo sprva inštruktorji pojasnili osnovna pravila in navodila, v naslednjih minutah pa bomo močno vrteli volane, drseli skozi ovinke in med seboj tekmovali. :)
Ob manjšem doplačilu se lahko namesto kartinga odločite za WOOP trampolin park, escape room ali paintball. Če se boste morda odločili za WOOP trampolin park, naj omenimo, da se park nahaja na več kot 3.500 m2 veliki površini in nudi varno in edinstveno izkušnjo skakanja oz. breztežnosti, saj se vsi skoki odvijajo na profesionalnih trampolinih, ki so posebej prilagojeni za tovrstne objekte. Park poleg prostega skakanja po trampolinih vključuje še dodatne atrakcije oz. kar 48 skakalnih površin, na voljo pa so tudi igralna in plezalna stena, gimnastična jama, trampolin zid, napihljiva blazina, prostor za zabijanje košev, igrišče za igro med dvema ognjema in poseben profesionalen del parka.
Na voljo bo tudi t. i. escape room oz. soba pobega. Gre za igro, v prvem, najizvirnejšem in najbolj priljubljenem escape room-u v Ljubljani. Čakala nas bo nadvse zabavna, izvirna in unikatna preizkušnja; pobeg iz zaklenjene sobe v eni uri. Vam bo uspelo pravočasno razvozlati uganke, dešifrirati kode, najti skrite namige ter odkleniti vrata, ki vodijo na prostost ..., če ne? ;)
Če se boste morda odločili za paintball, smo prepričani, da se boste ob packanju in ob pogledih na popackane prijatelje pošteno nasmejali. :) Res je, da se pri paintballu med seboj streljamo s posebnimi puškami, vendar vam zagotavljamo, da gre za varen šport. Statistični podatki celo kažejo, da je varnejši od kegljanja, tenisa, plavanja in drugih običajnih športov. Inštruktor paintballa nam bo razložil pravila tekmovanja, preoblekli se bomo v vojaška oblačila, si nadeli zaščitne maske in bojne pripomočke, nato pa se bomo razdelili v dve skupini in igra se bo lahko začela. V tekmovanju in preizkušanju prednosti timskega dela in strategije se boste morali natančno držati navodil inštruktorja, sicer boste hitro diskvalificirani iz igre.

Naš izlet bomo z avtobusom nadaljevali proti Krajinskemu parku Kolpa, kjer nas bodo že čakali inštruktorji čolnarjenja. Vsi bomo najprej dobili navodila inštruktorjev, nato pa bo vsak dobil še čelado, plavalni jopič, neopremsko obleko, po potrebi tudi vetrovko in raziskovanje najtoplejše slovenske reke se bo lahko pričelo. Spust po Kolpi je nezahteven in nenevaren, samo čolnarjenje je pa nekoliko drugačno, kot ste ga morda že videli, slišali zanj ali ga preizkusili drugje. Tu bomo denimo med seboj tekmovali, kdo bo prej prišel na cilj, se zibali na brzicah, se vrteli, med seboj špricali, počeli marsikaj in se kdaj celo prekucnili v vodo. :)

Ob približno 15.00. uri bomo priveslali na cilj, kjer nas bodo že čakala suha oblačila, nato pa nam bosta pred kosilom oz. piknikom na voljo dve aktivnosti, in sicer hoja po vrvi in SUP - le kaj je to? Verjetno ste že slišali za SUP, a naj vam za začetek obrazložimo, kaj sploh je SUP. Gre za šport oz. okrajšavo angleškega poimenovanja stand up paddling, pri katerem stojiš na deski in veslaš. Stojimo, veslamo, opazujemo in občudujemo naravne lepote, ali pa skupaj s prijatelji preprosto tiho drsimo po vodni gladini. Za supanje ne potrebujete predznanja ali posebnih priprav, le nekaj prave opreme. Takoj, ko boste stopili na SUP desko in poprijeli za veslo, vam bo jasno, zakaj je to danes vse bolj priljubljena aktivnost. :)

Ob 16.30. uri se bomo okrepčali s slastnim kosilom v obliki čisto pravega piknika (doplačilo, po želji), nato pa bomo imeli ob ritmih popularne glasbe na voljo še nekaj prostega časa za prijetno druženje s sošolci. :) Predlagamo, da s seboj prinesete kakšno zgoščenko oz. CD ali USB ključek z MP3 glasbo po vaših okusih. Ob približno 19.00. uri bomo polni dobre volje počasi zaključili naš nepozabni izlet ob zaključku šolskega leta.

Učenci na izletu potrebujejo
Pri čolnarjenju kopalke, majico, rezervno obutev za v vodo (stare superge, copati za morje - japonke niso primerne), brisačo in vrečko za mokra oblačila, pri ostalih športnih igrah udobna oblačila in športno obutev, pa na sončno kremo in kakšen fotoaparat ne pozabiti. Pri paintballu svetujemo dodatne čevlje, vrečko za umazana oblačila in kakšen repelent. V primeru slabega vremena priporočamo vetrovko in dodatno obleko. Vsa ostala oprema bo na voljo pri izvajalcih posameznih aktivnosti.

Cena
38,99 eur na učenca ob prijavi vsaj 20 učencev, po dogovoru lahko izlet organiziramo tudi za manj učencev.
Okvirna cena programa z avtobusnim prevozom iz Ljubljane oz. njene okolice je 50 eur na učenca ob prijavi 45 učencev.
* Ob prijavi vsaj 30 učencev na enodnevni izlet po Sloveniji vam priznamo popuste iz našega BON-a ugodnosti; za višino popustov nas kontaktirajte. Seveda bomo z veseljem priskočili na pomoč učencem iz socialno šibkih družin tudi ob prijavi manj kot 30 učencev na posamezen izlet. Naša želja je, da imajo možnost izleta ob zaključku šolskega leta prav vsi učenci.
* Predstavitve izletov izvajamo v Ljubljani in njeni okolici ob zanimanju vsaj 30 učencev oz. po dogovoru.

Cena vključuje
Vse aktivnosti po programu, inštruktorje, kjer so potrebni, organizacijo izleta in osnovno nezgodno zavarovanje, spremljevalcem razreda pa priznamo izlet brezplačno glede na šolske normative. Tam, kjer je poleg aktivnosti ali obroka navedeno doplačilo, po želji, to pomeni, da je potrebno doplačilo, ki pa ni obvezno, saj lahko aktivnost ali obrok izpustimo iz programa.
Avtobusni prevoz ni vključen v ceno izleta; iz naših nekajletnih izkušenj vemo, da imajo nekatere šole z avtobusnimi prevozniki sklenjene dogovore oz. pogodbe o sodelovanju, zato predlagamo, da si šole organizirate prevoze same in s tem pripomorete k nižjim stroškom izleta. Podpiramo namreč idejo o lokalnem povezovanju in podpiranju lokalnih ponudnikov storitev, ki jih morda že poznate in z njimi sodelujete. V primeru, da prevozov ne morete organizirati sami, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi.

Splošno o programu
Pridružujemo si pravico do spremembe vrstnega reda aktivnosti in cene v primeru, da se na izlet prijavi manj kot 20 učencev.
Prosimo vas, da imate v primeru zasedenosti programa na voljo nadomestni dan za izvedbo zaključnega šolskega izleta.
Za sklenitev osnovnega nezgodnega zavarovanja potrebujemo seznam udeležencev izleta, in sicer: ime in priimek, naslov prebivališča in rojstni datum. Potrjujemo, da bomo osebne podatke, ki nam jih boste posredovali, uporabili izključno za naše potrebe. Podatke bomo skrbno varovali ter z njimi ravnali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Učenci, ki se bodo želeli udeležiti kartinga, WOOP trampolin parka ali paintballa, morajo na dan izleta imeti pisno potrdilo svojih staršev; izjavo vam ob prijavi posredujemo mi!

Možnosti oblikovanja lastnega programa
> ŠPORTNE AKTIVNOSTI: paintball, hoja po vrvi, s SUP-i po Kolpi, čolnarjenje po Kolpi, odbojka na mivki in druge športne igre, tekmovanje v lokostrelstvu, kopanje v Dolenjskih Toplicah, bowling ...
> OGLEDI: ogled vasice iz 18. stol., kostelskega gradu, kovačije Gorše, Mirtoviškega potoka, ribogojnice Knavs, pragozda Krokar, ogled gradu v Ribnici in muzeja suhe robe in čarovništva, rojstne hiše Otona Župančiča v Vinici, Belokranjskega muzeja, Slovenskega gasilskega muzeja v Metliki ....
> OBROKI NA IZLETU: kosilo in večerja v restavraciji, picerija, piknik.

> VEČERNA ZABAVA: druženje ob ognju in glasbi, ogled kino predstave.

Nazaj