Krajši izleti


Daljša potovanja

Nismo agencija, ki bi ponujala vse; ne spodbujamo masovnega turizma, potovanja so nekoliko drugačna od klasičnih, destinacije dobro poznamo, občasno na potovanjih najamemo tudi lokalne vodnike in agencije, saj smo prepričani, da s svojim znanjem pripomorejo k večji kvaliteti potovanja, spimo pri domačinih, okušamo lokalno hrano, uporabljamo javni prevoz, na pristen način spoznavamo kulturo … Vsa naša potovanja so skrbno izbrana in vedno pazimo na to, da ne pademo v rutino, ki je v turizmu še kako prisotna; popotništvo ni masovni turizem.

več ...


Nepozabno na Bledu

09.30 Prihod na Bled
10.00 Malica na Staži pri Bledu
11.00 Obisk pustolovskega parka
14.00 Spust s sankami po poletni sankaški progi
15.00 Piknik v Radovljici
19.00 Odhod domov oz. po dogovoru

več ...


Nepozabno v Bohinju

10.30 Prihod v Bohinj
11.00 Izlet do slapu Savica
12.30 Z vzpenjačo na Vogel
14.00 S turistično ladjo po Bohinjskem jezeru
15.00 Piknik v Bohinju
19.00 Postanek na Bledu in odhod domov po dogovoru

več ...


Nepozabno na slovenski obali

10.00 Ogled cerkvice Sv. Trojice v Hrastovljah
12.00 Panoramska vožnja z ladjo
13.00 Piknik na ladji: aperitiv, školjke, sardele ali oslič in kalamari na žaru, solata, kruh in pijača: pol litra vina, radenska oz. ledeni čaj
15.00 Odbojka na mivki na Portoroški plaži in kopanje v morju
18.00 Večerja v gostilni na Slovenskem Primorju oz. Krasu / doplačilo, po želji
21.00 Odhod domov oz. po dogovoru

več ...


V osrčju Velike Planine

09.00 Sprejem na spodnji postaji nihalke na Veliko Planino v Kamniški Bistrici
09.15 Odhod z nihalko na Veliko Planino
10.30 Ogled pastirskega naselja Preskarjevega muzeja, jame Vetrnice ...
13.00 Povratek z nihalko v dolino
13.30 Ogled izvira reke Kamniške Bistrice in soteske Predaselj
15.30 Piknik v Kamniški Bistrici
19.00 Odhod domov oz. po dogovoru

več ...


V deželi Petra Klepca

09.00 Prihod v Osilnico
09.15 Adrenalinski park
12.00 Malica
13.00 Spust po reki Kolpi
16.00 Piknik in razne športne igre
19.00 Odhod domov oz. po dogovoru

več ...


Krajinski park Kolpa

10.00 Prihod v Poljansko dolino - Krajinski park Kolpa
11.30 Čolnarjenje oz. spust po reki Kolpi
16.00 Piknik in razne športne igre; odbojka na mivki, hoja po vrvi, SUP ...
18.30 Ogled Baričeve hiše in galerije v njej
19.00 Odhod domov oz. po dogovoru

več ...


Plezanje v Triglavski steni

Mogočna Triglavska severna stena je ena najmogočnejših sten v Alpah, hkrati pa je tudi simbol plezanja v naših gorah, saj je visoka preko 1.000 m, v širino meri pa več kot 2.000 m. Iz Aljaževega doma v Vratih daje s svojo mogočnostjo občutek nepreplezljivosti, a vendar jo je prav po Slovenski smeri že leta 1890 preplezal trentarski lovec Janez Berginc in to povsem sam in brez varovanja. Stena, kot v alpinističnem žargonu rečemo Triglavski severni steni, v vsej svoji širini ne skriva le težkih smeri in prehodov, temveč ponuja tudi uživaške in ne preveč zahtevne gorniško alpinistične ture.

več ...


Beneška Slovenija

Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja do Lipice, ki slovi po 400-letni tradiciji vzreje Lipicancev. Tu bomo imeli nekaj prostega čas za jutranjo kavico in krajši sprehod do nenavadne cerkvice, nato pa nas bo pot vodila preko nekdanjega mejnega prehoda Fernetiči v Italijo. Sprva se bomo podali do čudovitega, z marmorjem obdanega gradu Miramare, katerega si bomo tudi sami ogledali. Grad leži tik nad samim morjem v prelepo urejenem parku, v samem gradu pa sta nekoč svoje »ljubezensko gnezdo« imela Maksimilijan Habsburški in Charlotta Belgijska.

več ...


Benetke

Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja do slovenske obale, kjer nas bo ob 08.00. uri že čakal katamaran »Prince of Venice«. Sledila bo dve in pol urna vožnja v glavno mesto italijanske pokrajine Benečije. Benetke, ki se raztezajo preko številnih majhnih otokov (kar 118 jih je) v močvirni morski plitvini na zahodni obali severnega dela Jadranskega morja, so danes zagotovo najbolj znano svetovno obmorsko mesto kanalov in mostov. 

več ...


Brioni

Ob dogovorjeni uri bo odhod avtobusa iz vašega kraja, nato pa bo sledila prijetna vožnja proti hrvaški Istri. Pred prestopom meje bomo imeli krajši postanek za jutranjo kavico, nato pa nas bo pot vodila skozi Istro proti njenemu jugu. Pot bo izredno zanimiva, saj je dežela znana kot zeleni vrt na rdeči terra rossi. Po prihodu v Fažano se bomo po krajši plovbi z ladjico podali na Veliki Brion. Obiskali bomo Nacionalni park Brioni, kjer se bomo skupaj z lokalnim vodnikom, in sicer s turističnim vlakcem, delno tudi peš, podali na ogled tega izredno zanimivega otoka, katerega si je tovariš Tito izbral za svojo letno rezidenco in si tu ustvaril celo živalski vrt.

več ...


Robinzonsko čolnarjenje

Robinzonsko čolnarjenje po Kolpi pomeni, da se spustite po reki za več dni in se preprosto prepustite naravi. Pridete in se odpravite s čolnom, spalko, šotorom ali armafleks blazino ... in taborite v naravi, jeste v naravi, pijete v naravi, spite v naravi. Pod šotorom ali kako drugače. Lahko se zapletete v pogovor z domačini, ki vas povabijo na kakšno kavo, kapljico ali dve ... Kdo ve?

več ...


Triglav v dveh dneh

Za izhodišče na 2.864 m visokega očaka si bomo izbrali kar Rudno polje na Pokljuki (1.340 m), ker je od tu še najbolj »položna pot« oz. najbolj udoben pristop, če se temu cca. 7 urnemu vzponu na Triglav lahko tako reče. Zagotovo je iz Pokljuke najmanj višinskih metrov vzpona na Triglav, kar nam bo še kako prav prišlo pri samem sestopu, ko bodo že začela škripati kolena.

več ...